Steg sex - Besöka American Embassy

Jag fick ju som sagt en tid på amerikanska ambassaden i Stockholm rätt fort, så åkte upp med pappa natten till igår med bil. (Inte att rekommendera att åka bil upp och ner på en dag sådär...) Var uppe på morgonen någon gång och gick och ställde mig utanför ambassaden (har hört talas om att alla får vänta innan så gick dit en timma innan innan min bokade tid.


Tänkte ta och sammanfatta dagen och hur den såg ut. Ställde mig först i en ganska kort kö utanför entrén till ambassaden och kom in i säkerhetskontrollen ca 15 min senare. Därinne var det som en vanlig säkerhetskontroll på en flygplats där man fick plocka av sig skärp, jacka, skor osv. Man fick även lämna ifrån sig alla elektroniska prylar så min mobil fick jag stänga av så placerade de den i ett fack och man fick en lapp så man kunde hämta den på vägen ut igen. Sedan fick man gå upp till själva byggnaden där man fick en nummerlapp och fick sitta ner och vänta och vänta och vänta...

Ja en del väntan blev det innan man ens fick lämna in alla dokument man hade med sig, tror jag väntade totalt lite drygt 2h vilket jag hört inte ska vara det längsta man kan få vänta. Då fick man sitta ner ytterligare innan den så kallade intervjun började, och intervju vet jag inte om jag kan kalla det, man stod utanför en glasruta och jag fick svara på två frågor. Hur många barn jag skulle ta hand om och hur gamla de var. Easy. Sen fick jag tillbaka en del av mina dokument men passet behöll dem för att kunna göra klart med visat så får man det senare. Ja, sedan gick jag bara och hämtade mig telefon så åkte vi hem igen.

Vi hade egentligen tid att kunna gå runt och kolla in Stockholm, men jag var sjuk och extremt trött så vi bestämde oss för att åka hem så det var ljust i alla fall en stund, sen så är jag inget big fan av Sthlm, är mer för Göteborg♥
Ungefär så här mycket Stockholm såg jag, sen räckte det
Följ min blogg med Bloglovin

Steg fem - Visum

Att söka visum till USA är inte det enklaste ska jag säga, många steg och siffror överallt! Men nu är jag en bit på vägen i alla fall. Hörde att det kunde vara svårt att få tid och att vissa inte fått en tid förrän i januari, och det skulle ju inte funkat för mig. Jag fick i alla fall tag i en tid i November. Så på tisdag ska jag åka till Stockholm för ett besök på amerikanska ambassaden. Många papper som ska med så hoppas jag får med mig allt. Sen tror jag det inte är så himla mycket mer kvar innan att göra innan jag får sätta mig på planet mer än att vänta.

Steg fyra - Få lite america feeling, baka cupcakes!

Alla som läst har nog redan förstått att jag längtar? Och vad kan bli mer Amerikansk om inte cupcakes? Ett litet baka-infall senare står jag här med ett stort gäng, någon som vill ha så är det bara att komma hit!

Läste runt lite på mina favorit bloggar när det gäller sånt och översatte ett recept.  - och eftersom denna bloggen är väldigt bildtom än så länge, så passade jag givetvis på att ta lite bilder!Vanilla Cupcakes

12 st - 175°C - 20-24 min

· 3,5 dl vetemjöl
· 2,5 dl strösocker
· 1,5 tsk bakpulver
· 0,5 tsk salt
· 100 g smör, rumstempererat
· 2,5 dl creme fraiche
· 1 stort ägg, rumstempererat
· 2 stora äggulor, rumstempererade
· 1,5 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med elvisp i ca 30 s. Rör därefter med en sked för att garantera att det inte finns några mjölklumpar kvar i smeten. Dela upp smeten i muffinsformar i en muffinsplåt och placera därefter plåten i mitten av ugnen och grädda tills cupcakesen blir gyllengula/20-24 min.  Låt svalna på galler innan du lägger på frostingen.


Mati's Buttercream Frosting

· 100 g smör, rumstempererat
· 4-5 msk grädde (konsistensfråga) 
· 6 dl florsocker
· 1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet, tillsätt mer florsocker/grädde om du vill ändra konsistensen.
Lägg smeten i en sprits eller lägg på den med en sked om du föredrar det så.
- dekorera fritt med till exempel strössel, frukt eller bär


Baka och njut!

Steg tre - Berätta om min värdfamilj

Jag pratade med ett flertal olika familjer innan jag tillslut matchade med en familj utanför San Francisco i San Carlos, Kalifornien - som det verkligen kändes helt rätt med. Jag ska ta och dela med mig lite av hur jag tror mitt liv kommer se ut där på andra sidan jorden. Nio timmars tidsskillnad är en del, men ska bli riktigt skönt att komma ifrån kalla Sverige för ett tag.
Familjen består utan två föräldrar, Min värdmamma A och min värdpappa H. Eftersom jag inte har pratat med dem om bloggen vill jag inte skriva ut några namn.  Barnen jag ska ta hand om är en flicka på sex år - S, och en pojke på fyra år - Z. Flickan älskar allt som är rosa och är allmänt girly, som många tjejer in den åldern är - och det tror jag passar mig väldigt bra, då jag också kan vara det. Pojken däremot älskar Star Wars, vilken också är rätt vanligt för killar den åldern - och det gäller att köpa något som har med det att göra till honom, fast å andra sidan har han enligt deras nuvarande au pair redan nästan allt, så det blir kanske svårt.
Barnen håller på med massvis med olika aktiviteter när dem inte går i skolan, så mitt jobb blir att ta dem till de olika aktiviteterna. Bland annat håller S på med gymnastik och dans medans Z älskar alla sporter som har med bollar att göra!
Annars så älskar familjen djur och de har en liten vit hund, eller om jag inte minns fel är det S hund. De har också en ödla, spännande va? Annars då gillar familjen överlag att laga mat, umgås och resa! På tal om resa så ska jag berätta en annan sak. Pappan är från Egypten så några veckor under sommaren kommer vi spendera i deras hus där. Ska bli jättespännande att se ett land mer från insidan och inte på turist-vägen. Annars tror jag att dem i alla fall i år åker skidor också, får se vad det blir, jag är mer en sand-före-snö människa, men jag är alltid nöjd.
Än så länge är bloggen väldigt bildtom, men det kommer ändras på så fort jag anländer - så ni får stå ut ett tag till!

Steg två - Amerikanska ambassaden, visum & pre-departure project

Igår fick jag hem ett tjock brev från STS med massvis utav papper från Aupaircare - som till exempel visumpapper och exempel på pre-departure project som man ska skicka till sin värdfamilj innan man åker dit.

Nu måste jag göra massor med saker innan jag åker över så tänkte göra en lista för mig själv och er -
·Skriva detta inlägget
·Skicka efter mitt internationella körkort
·Teckna en extra försäkring - bli sjuk i USA är DYRT
·Fixa ett kontoutdrag från banken
·Boka tid på Amerikanska Ambassaden för intervju för visumet
·Åka till Stockholm för intervjun
·Skriva mitt pre-departure project*
·Jobba så mycket jag kan så jag har pengar när jag kommer över
·Förbereda både presenter att skicka innan som julklappar och även ankomst presenter till barnen och familjen
·Få tiden att gå fortare 

*pre-departure project är ett slags arbete du ska skriva innan du anländer till USA som du ska ta med dig till kursen i NY för att dela med de andra blivande au pairena och skicka ett orginal till familjen man ska bo med.
Arbetet ska innehålla en del olika punkter vilka är -
- Section 1: Min Amerikanska familj och deras religion
- Section 2: Mål i barnens utveckling
- Section 3: Enkla aktiviteter
- Section 4: Sagoberättande och sjungande (Det senaste ska väl barnen kanske vara glada om jag undviker...) 
- Section 5: Hantering av den egna kroppen, Stora och små rörelser
- Section 6: Rollspel och påhittighet
- Section 7: Delande och deltagande
- Section 8: Språkutveckling
- Section 9: Mitt lands högtider och traditioner 

Yes, det va ju Amerika jag ska till, det märks på i princip allt
Får se om jag kommer på något mer att skriva snart, men något kommer garanterat komma upp!

Steg ett - Matchings processen

Jag har under en rätt lång tid bestämt att jag skulle åka som au pair till USA efter studenten men av olika anledningar inte kommit iväg. Nu har jag varit i kontakt med några olika familjer och efter många tankar och jobbiga beslut har jag hittat en familj som för mig verkar helt perfekt! Familjen som jag ska bo hos i ett år bor i San Carlos - som är en liten stad utanför San Francisco, Kalifornien - Vilket jag tror och hoppas kommer bli helt underbart!

Den 9/1-12 sätter jag mig på ett flyg mot New York där jag tillsammans med andra blivande au pairer ska gå på en kurs i några dagar innan jag den 12:e flyger vidare mot San Francisco!

Idag var jag inne på mitt au pair room och såg att mitt (mina!) flyg är bokade! Det känns så nära nu, fast det är så lång tid kvar. Hoppas att tiden som är kvar springer iväg, men det tror jag allt, vill åka nu! Men först är det massor som skall fixas, som visum och liknande. Skriver igen när jag har något nytt att berätta!

RSS 2.0