Napa Valley

Idag var det en dagstur upp till Napa Valley som är ett vindistikt några mil nordöst om San Francisco. Strax efter niotiden imorse kom Emelie, Hannah och Therese och hämtade upp mig för att åka vidare till Milbrae där vi hämtade upp Sanna och Melly. Efter ca två timmar var vi framme i Napa Valley där vi började med att kolla in en vinprovning på ett ställe som fått många priser för sina viner. Efter några smakprov åkte vi vidare till ett annat ställe där vi köpte lunch och vi satt ute och åt i det underbara vädret. Miljön där uppe är så underbart fin, dock blev det inte alltför många bilder. Men några blev det allt. Vi åkte runt och kollade lite (egentligen inte alls så mycket mer) innan vi åkte hemåt igen. Vi stannade till vid en outlet, har ju dock köpstopp (har jag?)  så blev ingenting. Kom hem vid femtiden och nu ska jag snart sova för att orka upp en tidig morgon. Hoppas alla andra hade en bra helg!

Napa Valley - Jag - Therese, Melly, Sanna, Emelie & Hannah - Sanna - Melly - Jag - Theres & Emelie inne i en vinlokal - Viner - Hannah, Therese, Melly, Emelie & jag - Jag & Sanna i ett misslyckat hoppförsök...

28/04/12

Solen skiner på oss de flesta dagarna och inget speciellt har hänt. Har jobbar rätt mycket hela veckan så ska bli skönt att vara helledig imorgon. Igår när jag jobbade tog jag och min vm barnen, först släppte vi av Z hos en kompis och så åkte vi vidare till deras country club där det finns gym, barer och framförallt pooler! Min vm skulle träna så jag och S bytte om till badkläder och hoppade i poolen där vi spenderade de närmsta 1,5h. När vi var klara duschade vi och gick sedan och mötte upp min vm som hämtat Z och så åt vi middag i Cafet där. Kvällen blev lugn med jobb för mig och sedan var jag för trött för att göra något. Idag började jag inte jobba förrän vid 3pm men fanns inte så mycket som ja orkade hitta på så blev sovmorgon och sedan Skype med Hannah i två timmar och en liten promenad. Sen så jobbade jag tills nu och snart kommer Emy hit så ska vi fixa lite saker. Imorgon ska jag åka med några tjejer upp till Napa Valley, ska bli toppenväder så blir nog super! :) Ni får tyvärr inga bilder då det inte finsn några, så håll ut, efter imorgon blir det nog några :)

Skönhetsprodukter

Det kallas så va? Skapats för att göra oss vackrare på alla sätt och vis. Har i alla fall spenderat en del pengar på nya hudprodukter då min hud har förändrats väldigt sedan jag kom hit till USA. Har fått testa lite med prover innan då jag har väldigt känslig hy och får lätt alergiska reaktioner. Fick köpt mig ett bra serum från Clinique och fick igår köpt mig en bra ögoncreme. Syns det på bilderna att jag gillar läpproudukter? Jorå, men har haft torra läppar konstant sedan jag kom hit så blir minst 3-4 nya produkter för läpparna i månaden (kalla mig galen?) Äsch, detta var säkert inte så intressant men hade inte så mycket annat att blogga om. Har föresten precis kommit hem ifrån Gilroy med Emelie, det var där jag köpte Hempz läppbalsamet och även Redken Balsamet utan silikon. Nu börjar jag snart jobba och det blir jobb till tio ikväll. Ciao!

Onsdag

De senaste dagarna har jag hunnit med några promenader, få mera skoskav och smoothie-yra. Inget ovanligt alltså. Idag åkte jag dock med Emelie och Hannah till Stanford Shopping på kvällen där det blev lite nya produkter men inget jätteroligt heller. Kan visa lite av de senaste produkterna en annan dag. Imorgon på dagen ska jag och Emelie åka till Gilroy en sväng, spontant och roligt. Ska försöka hålla i mina pengar dock, ska ju snart ut på äventyr så måste ha lite pengar tills dess. Nu blir det att krypa ner i sängen och sova. Ha det så bra!

Apple Store

Häromdagen, i Söndags rättare sagt var jag redigt bränd och trots att jag och Carro tänkte sola så tänkte vi att lite shopping skulle sitta bättre. Så iväg till Hillsdale och strosa runt i några timmar för att sedan äta lunch/middag på Cheesecake Factory. Tillbaka till shoppingen, var inne på deras stora H&M och plockade ut lite bra basplagg för inte allt för dyr peng för att sedan gå vidare till en något dyrare affär, Apple. Väl inne på apple store visste jag precis vad jag skulle bränna pengar på, vad det blev ser ni nedan.
Ja, för er som inte ser eller vill ha en förklaring, det är en ny laddare till min dator. Min gamla har fått sig för många smällar så fanns inte så mycket mer att göra. 85(!!!) dollar vilket ruinerade mig lite... Men men, känner att få batteri till datorn är ganska viktigt, eller hur?

Half Moon Bay

På Lördagen stod jag och Carro upp vid nio tiden och åt resterna av gårdagens goda lasange. Solen sken varmt redan då och när Carro åkte hem för att senare jobba släppte hon av mig hos Emelie. Vi hade packat ner handdukar, solskyddsfaktor(?!), lite snacks och vatten. Efter en liten omväg så var vi påväg mot Half Moon Bay stranden som ligger ca 30 min härifrån. Här i San Carlos var det för varmt för att vara, ska väl inte klaga men varmt! Så det var underbart att komma ut till havet, där jag och Emelie låg och stekte oss (bokstavligen) i ca 3 timmar. Trots att jag smorde in mig och vände och vred på mig under dessa timmarna såg både jag och Emelie ut som två kokta kräftor när vi kom tillbaka till SC senare på eftermiddagen. AJ, solen är väldigt stark här kan jag ha som påminnelse till mig själv. Stranden är förövrigt väldigt fin och det var precis lagom varmt, hoppas det blir fler besök dit innan Egypten. Kan också tillägga att havet är SVINKALLT, doppade i princip bara tårna och hela fötterna domnade bort, galet! När vi kom tillbaka till SC åt jag och Emelie på en sportbar här innan vi hämtade upp Hannah och gick och såg The Lucky One med Zac Efron, helt klart sevärd film :)

My Friday

Min fredag började tidigt med lite jobb innan min värdfamilj åkte iväg över helgen. Sedan tog jag mig en långpromenad till Carro och hennes fina pool där vi slappade i några timmar. Sedan en sväng till downtown och jamba juice innan vi handla mat inför kvällen på Safeway. På kvällen samlades vi ett par stycken här och lagade lasange och tjötade i några timmar. Sedan sov Carro här, skönt då huset annars var tomt och stort. En härlig och bra fredag helt enkelt! :)

Hundra dagar

Yes, som rubriken säger - nu har jag varit i USA i 100 dagar. Det firar vi med långhelg imorgon, ska bli så skönt med sol! Idag har jag förövrigt jobbat lite på morgonen och sedan varit iväg på ett av de stora varuhusen som finns här som säljer allt med Hannah, Emelie och Carro. Solen skiner nu också och ska snart iväg och hämta S och Z.
Bjuder på en bild från Twin Peaks för några veckor sedan.

180412

Solen skiner och sommarvärme väntas för helgen, och jag är ledig! Detta kom dock oväntat då jag hade en fre-sön ledighet då när ja var i San Diego och LA men man ska väl inte klaga, speciellt inte när vi ska få strålande sol och 28 grader. Hoppas man kanske kan åka iväg till en strand och få sig lite färg, annars funkar trädgården rätt bra också.
Igår körde jag förövrigt bilen här för första gången, hämtade S i skolan och körde dem till Jiu Jutsu. Inte det lättaste direkt att parkera aset till bil, den är så bred och lång, fick trixa en stund för att få in bilen. Men men, kul att få köra lite bil igen i alla fall, och skönt med automat. Idag blir det att jobba resten av dagen, ska försöka hinna med en promenad också. Hoppas alla har det bra där hemma.

Hollywood

Gillar läget, vad gör ni?


Weekend

Ligger lite lågt med bloggen just nu, fråga inte varför, ingen lust bara. Men nu kände jag att det var dags dör ett inlägg i alla fall. I veckan gjorde jag inget speciellt så finns inget att berätta, igår dock var jag och Emy ute på powerwalk/hike i skogen. Skyltar innan man går in på spåret där man går varnar för Mountainlions, borde man vara rädd? På kvällen blev det jobb för mig så kollade film med barnen och hade det allmänt lugnt. Idag så kom Emy och hämtade upp mig så mötte vi upp Elin och Malin på IKEA i Palo Alto. Åt lite köttbullar, köpte lite godis och åkte sedan vidare mot Stanford Shoppingmal där vi shoppade loss i några timmar. Efter det blev det lunch/middag på Cheesecake Factory som alltid är ett säkert kort. Hade en trevlig ledig dag och spenderade en hel del pengar.. men men, man lever bara en gång eller hur?!

Au pair meeting

Jobbat konstant sedan sju imorse så är rätt degig i huvudet, men ska snart iväg på Au pair möte på Hillsdale shoppingmal så bara att hämta ny energi. Ska väl försöka hålla i mina pengar, vilket jag verkligen måste bli bättre på. Har några resor som jag vill göra inplanerade så måste spara undan lite nu, vart får ni veta en annan gång, gillar att vara helt säker innan jag säger för mycket :)
Annar händer det inget särskillt, jobbar rätt mycket denna veckan för Z har lov så är hemma med honom på dagarna, igår gjorde vi gröna svenska pannkakor på hans begärnan, mums? Glad att han gillar det i alla fall :)
En bild från i Söndags - vy över LA

Walk of fame


Santa Monica Bay

Hotellet vi skulle bo på bokade vi dagen innan i Santa Monica området, vi ville bo rätt nära allt samtidigt som vi ville vara norr om LA och bo i ett bra område. På kvällen när vi kom fram till SM checkade vi in på hotellet, lämnde våra saker och åkte mot 3rd street där vi åt middag på California Pizza Kitchen. Trötta gick vi hem och la oss i tid för att orka upp så tidigt som möjligt dagen efter. Klockan ringde strax innan sju för att hinna upp och duscha och äta halvtaskig hotellfrukost innan vi begav oss ner till den kända Santa Monica piren och stranden. Väl nere tog vi oss en härlig morgonpromenad längs vattnet och ut på piren, måste erkänna att det är fint där. Så mycket mer gjorde vi väl egentligen inte där innan vi åkte vidare mot Walk of fame.

Tre månader

90 dagar och tre månader, 9 månader to go


Exklusiv bio

I fredags kväll efter att Emy slutat jobba visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på så vi bestämde oss för att gå på bio. Ingen av oss hade sätt The Hunger Games ännu så den ville vi se, vi letade upp närmsta biosalang och åkte dit. Den låg bara fem minuter bort med bil så snabbt och enkelt. När vi skulle betala gick biljetterna på 20 dollar styck vilket vi reagerade på men tänkte väl egentligen inte så mycket mer på det då. Det var ett tag kvar innan bion skulle börja så vi gick till Safeway och handlade lite snacks till både bion och den kommande bilresan dagen efter. Att handla snacks till bion fick vi sedan se varit rätt onödigt, för när vi kommer in i biosalongen blev vi först lite chockade och kunde inte hålla oss för skratt. Stora skinnfåtöljer med små justerbara bord med en meny där man kunde beställa allt möjligt från vanliga popcorn till drinkar och sushi. Fåtöljerna kunde man höja så man så gott som låg ner och tittade och vid sidan fanns en knapp där det stog "Push for service", tryckte man så kom en servitör och hjälpte en direkt. Det var en upplevelse helt enkelt och riktigt bekvämt med tanke på att just Hunger games är en såpass lång film.

Laguna Beach

På vägen mellan San Diego och LA stannade vi i Laguna Beach där vi tog oss en promenad längs den fina stranden. Underbart väder var det och vi njöt av varje sekund.
Laguna Beach - Emy - Jag -Emy - Jag

Äntligen hemma

Nu är jag tillbaka hemma i San Carlos (konstigt att säga hemma?) efter en väldigt händelserik vecka i både LA och San Diego. Kommer blogga mer detaljerat om detta och med en stor bildbomd under de kommande dagarna, nu vill jag mest bara sova, så godnatt och hoppas alla hade en bra påsk :)
Idag på walk of fame

Introducing - Michael Kors Hamilton

Ni kanske redan skymtat den innan men nu introducerar jag den officiellt, min nya baby - Michael Kors Hamilton Large Tote Luggage


San Diego / Mission Bay

Imorse åkte jag och Emy ner till San Diego Downtown och även Mission Bay som är en stor strand i San Diego. Där spenderade vi några timmar i den varma solen innan vi åkte uppåt i landet.

Frukost

Igår morse, frukost ute i värmen (?)

Just nu och Sea World

Vill ni veta vad jag gör nu? Jag sitter i Emy's familjs hotellägenhet i San Diego. Yes, imorse innan min värdfamilj åkte hem så släppte de av mig vid Emy's avfart där hon hämtade upp mig. Så nu passar vi hennes minsting och ikväll blir det en tur ner till havet. Imorgon åker förhoppnings vi in till centrala San Diego och kollar läget innan vi åker vidare till Los Angeles där vi ska turista oss till tusen :)

Igår var vi som sagt på Sea World i San Diego där man kan se massa olika djur som lever i vattnet i aquarium eller i olika shower. Det var roligt, men varmt återigen, sönderbränd i ansiktet och allt.
Mitt liv de senaste dagarna via Instragram ( @matilove )

San Diego Zoo

Sitter vid en dator med fungernade internet, äntligen! Efter två dagar på Disneyland i LA rullade vi vidare till San Diego och det stora Zoo'et som finns där. Spenderade så gott som hela dagen där och bättrade på mitt redan väldigt röda skinn. På kvällen gick vi ut och åt igen för att sedan somna gott på hotellet. Igår så var det fjärde dagen på roadtripen men min värdfamilj och vi åkte till Sea World där, men det får ni se bilder på sen.

DISNEYLAND

Hej igen alla, varit lite tyst här känner jag. Men har inte haft tillgång till Internet och nu bloggar jag från mobilen så kanske blir lite halvstatligt. Jag har som ni kanske förstått vid det här laget varit på Disneyland i LA och befinner mig nu på annan ort. I helgen blir det möta upp Emy på andra äventyr! Men tillbaka till LA, jag och min värdfamilj åkte mot LA tidigt på måndag morgon, hamnade dock i värdens kö så resan tog två timmar längre än väntat. Väl framme gick vi raka vägen till Disneyland och strosade runt så gott det gick bland alla andra som också hade iden om att åka till DL på springbreak. Upp tidigt igår också för att kunna göra så mycket som möjligt på Disneyland. Åt god mat på kvällen och somnade samtidigt som
Barnen. Imorse tog vi bilen vidare till vad ni får veta snart :) ska se om ni kan få några bilder från dagarna som varit. UPDATE. Inga bilder funkade, men kolla instragram om ni vill @matilove


1 April

Idag gick jag och Elin upp med solen och åkte till San Francisco vid 10 tiden. Vi köpte något vi spanat på ett tag och gick runt i solen i flera timmar i min favoritstad för tillfället, gillar det! Imorgon blir det nya äventyr sålänge får får ni våran dag idag i svartvitt.

Min Lördag

Igår började dagen med jobb till tio, sen åkte jag med Hannah och Carro till IKEA och åt köttbullar och lite mer påskmust. Därefter så åkte jag med Hannah en stund innan Elin kom till San Carlos och vi alla åkte till Palo Alto och en Italiensk restaurang där vi mötte upp Malin för en trevlig middagsstund. Vi blev väldigt sugna på efterätt så en sväng in på Cheesecake Factory blev av och jag blev spymätt ytterligare en gång för den dagen, aja trevligt var det i alla fall :) Efter det åkte jag och Elin hem till mig och snackade gamla minnen och planer för året innan vi somnade, hade en väldigt bra Lördag som jag som vanligt åt upp pengar på :)
Elin & Hannah igår - Fresh Strawberry Cheesecake

RSS 2.0