50 dagar i USA

Nu är det 50 dagar sedan jag åkte från Sverige och kom till USA. Känns som det var mer längesedan jag var hemma men samtidigt går tiden sjukt fort här borta. Dagarna flyter på, går extra lätt att jobba de dagarna det är sol och varmt, vilket det kommer bli mer och mer, man blir bortskämd med solsken här borta. Det var mest det jag ville säga.
Bjuder på en bild på mig och min snygga vän Cecilia som nu är au pair i New York! Bilden är från min avskedsmiddag, så för drygt 50 dagar sedan.Svarar på lite frågor igen

Kände att det var dags att svara på några av alla frågor som kommer in hela tiden. Jättekul att ni är intreserade och det är bara massa positiva kommentarer man får. Det uppskattas!

"Hur är det att bo utomlands?"

Ja du, det är en bra fråga. För det mesta gillar jag det och stormtrivs. Detta är ju vad jag drömt om att göra flera år. Men ibland känns det såklart jobbigt, det är jobbigt att vara långt borta, speciellt om man är lite sjuk eller någon nära fyller år hemma eller att man bara ser att ens kompisar hemma gör roliga saker. Men Samtidigt är man med om så mycket mer än om man skulle varit hemma så att åka hem är inte att tala om. Att klimatet är mycket begagligare här är också skönt, man slipper ha massvis med kläder för att gå ut och det regnar inte allt för ofta (just därför har det regnat hela morgonen...). Men allt är så annolunda här, maten, bilarna, människorna, ja allt. Men jag gillar det.


"Har dina au pair vänner också bloggar? kan du länka?

De flesta au pairer har faktikst bloggar, så finns en del. Och om ni kollar i min länklista finns det en del länkade där.

 

"Har du några planer på din resemånad än? Eller ska du kanske förlänga ditt år?"

Ytterligare en bra fråga! Som alla kanske inte vet får man en 13:e månad med sitt visum som man kan resa fritt i USA efter sitt år som au pair. Detta kan man även göra om man väljer att förlänga med ett till år, då får man en 25:e månad man kan resa på. På min resemånad vet jag inte riktigt vad jag vill göra, men jag funderar på att resa på öskusten eftersom det kommer vara lättare för mig att se västkusten under året. I mitten av USA är det inte jättemånga ställen som lockar mig så blir nog östkusten. I sånna fall vill jag åka till Chicago (Inte vid kusten men andra sidan iaf.) , Boston, NYC och Washington DC. Angående om att förlänga mitt år så vet jag inte riktigt ännu. Man får frågan efter sin 8:e månad och kan välja att föränga med en ny familj eller stanna i den man redan är.
"Tänkte bara kolla om Engelska C eller liknande krävs för att få åka som au pair?"

Nej, ingen Engelska C krävs, jag läste bara A och B. Men man genomför tester innan man åker som kollar av din engelska, inget svårt. Sen så lär man sig nya ord varje dag här, så om du är tvivlar på din engelska så tycker jag att du ska åka, för du lär dig!


"Anser du att man borde vara 21, dvs myndig när man åker som au pair till USA?"

Det anser jag väl inte, jag själv är ju 19, blir 20 i år, så jag åkte ju innan. Men tycker man att det är viktigt att kunna gå ut och festa och dricka alkhol kan man ju alltid vänta. Jag ville göra något annat efter studenten och au pair lät som en bra grej. Sen så blir man myndig när man är 18 år här, samma som Sverige. Men du får inte lov att köpa alkohol förrän du 21 och köra bil när du är 16.


"Hur mycket kostar det att åka som au pair till USA?"

Kolla i arkivet för FAQ för alla kostanader.


"Vad tycker du om SF so far? Jag har möjligheten att åka som au pair dit senare i år och har beslutsångers."

San Francisco är verkligen en underbar stad, känns inte riktigt som ens storstad utan lite mer småstadskänsla. Väldigt många mysiga kvarter och bra shopping! Jag rekommenderar dig stark till att åka om allt känns bra med familjen och så."Hur kommer det sig att du just valde USA, Kalifornien? Är det inte läskigt att bo med främmande människor?"

USA kändes så nytt och spännade, hade aldrig varit här förut och England kändes för nära och var egentligen inte ett alternativ. Det var ju engelskan jag ville förbättra när ja åkte men även även fast England, Australien och Nya Zeeland finns så kändes bara USA så självklar för mig. Landet där så mycket kommer ifrån kändes så häftigt. Att det blev Cali var mest en slump. Pratade med många fler familjer på östkusten, ärligt talat så var denna familjen min enda på Västkusten som ja pratade med.


På din andra fråga så nej, eller i börjar var det nervöst. Läskigt är nog lite fel ord. Men var sjukt nervös i början iaf.


"Ser otroligt härligt ut att leva där du är just nu! Jag undrar om det kostade något att komma dit? Får man lön i handen som Aui Pair och hur mycket?

Det är för det mesta härligt! Som sagt kan ni se hur mycket det kostar i arkivet för FAQ. Man får lön i handen eller insatt på sitt bankkonto. Man får 200 dollar i veckan eller 195.75 för att vara exakt.


"När jag tar studenten hade jag tänkt göra detsamma, bli aupair i usa alltså :) men min fråga är hur gick du till väga när du sökte för att bli au pair?"

Vad roligt att du också vill bli au pair i USA. När ja fick tanken om att jag ville bli au pair googlade ja det och hittade STS'S hemsida där jag läste vad som krävdes osv. Jag gjorde en intresse ansökan där och de kontakte mig och hjälpte mig igång med allt. Så det är mitt tips, att kontakta organisationen och be dem hjälpa dig.

"Åhhh vart kommer clutchen ifrån? super fin!"

Det är en plånbok från Marc By Marc Jacobs :)"Är det din värdfamilj som köper så mycket frukt och bär? Eller betalar du det själv?"

Yes, det är min värdfamilj som köper det. Jätteskönt faktikst, man kan verkligen äta nyttigt och gott här om man vill :) Familjen är skylldig att köpa mat till dig hemma som du gillar, så man får ha vissa önskemål. :)
 Tappa tänder

Jag har en återkommande dröm om nätterna att alla mina tänder lossnar och jag får fullt med tänder i munnen som ja sedan spottar ut. Det är en rätt obehalig känsla, någon som har koll på vad det betyder? Jag har försökt googla det, men får så olika svar. Så om någon har någon aning om vad det kan betyda får ni gärna skriva.

Detta är några "förklaringar" jag läst

"Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar."

"Drömmar om att tappa tänder är vanliga. Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft."

Santa Cruz

Igår morse frågade Emy om vi ville hänga med till Santa Cruz med henne och en tjej som heter Emma över dagen. Emelie skulle jobba men jag och Elin var på. Så Emy kom och hämtade upp oss hos Emelie och vi tog en liten omväg för att åka Highway 1 ner till Santa Cruz för lite finare väg längs med vattnet. När vi kom fram och äntligen fått oss en parkering köpte vi oss var sitt åkpass. I Santa Cruz förutom en vacker lång strand och fint hav så har de som ett nöjesfält med karuseller och bergochdalbanor så vi köpte oss varsitt åkpass och åkte tills jag mådde lite för illa så jag fick ta en paus. Vi åt även äckliga glassar och sliskiga burgare, yum!  Men det var en mysig dag trots att jag var trött och kände mig sjuk framåt kvällen. Skulle egentligen åkt till Emelie och kollat på Oscarsgalan men kände mig inte riktigt pigg så jag fick tyvärr stanna hemma. 
Emy i bilen - Highway 1 - Elin - Emy & Emma - Sletet Jag - Elin's skor uppe i luften - Santa Cruz

Lite mer av allt

Här får ni resten av bilderna från min Lördag
God Lunch - Söt Elin - Jag, Emelie, Malin & Emy - Ben & Jerry's glassbar - Emelie, Elin, Emy - Min för goda shake - Elin, Malin & Emelie på väg till Millbrae.

Haight Ashbury, Ben & Jerry's and buurger

Får väl först kanske be om ursäkt för att jag varit rätt dålig på att blogga det sista, men tafatta inlägg med halvkassa bilder. Inte för att dessa bilderna kanske är så mycket bättre men har i alla fall mer att berätta om och visa nu. Började som sagt med att ta barten från Millbrae med Emelie, Emy, Elin och Malin. Vi tog först en sväng i affärerna kring Union Square och gjorde lite shopping. Sen åkte vi iväg med buss till Haight Ashbury där vi strosade runt i de gamla hippie kvarteren. Jag gillade det området, eller det var mysigt och vi åt goda hamburgare och drack äckligt god cola på en liten trädgårservering och tjötade allmänt. Efter det blev det glass på en välkänd Ben & Jerry's, eller jag drack en glass shake, farligt gott verkligen!  Emy skulle hem och jobba på kvällen så vi åkte med henne till barten så hon hittade rätt. Vi andra gick i lite fler affärer och fikade en stund innan det var dags för oss att bege oss också.

Sen kan jag berätta något annat roligt för er som hände. Vi tog barten från Powell St. till Millbrae som vanligt för att sedan ta tåget hem. Det var en stund kvar tills tåget gick och det var rätt kallt så vi gick till ett Café som låg kanske 100m bort. Jag köpte en varm(!!!)choklad och vi satt och pratade. Vi (jag) trodde att tåget gick en tid men så av en slump så kollade ja tidtabellen igen och neeej, tåget skulle gå samma minut som vi såg det. Fort som bara den sprang vi ut bort mot tåget, jag slänger min varma choklad som var nästan full och tidtabellen tappar jag. När vi kommer fram till perrongen är alla som stod där borta så tåget hade gått, för tidigt. Ska vi vänta i en timma innan nästa tåg går eller ska vi ta en taxi? Taxi får det bli tänkte vi, så stod ett gäng med bilar där som vi frågade om priser, otrevliga taxichaufförer med hela sitt liv i bilen och sjukt rökfyllda bilar erbjöd oss ett dyrt pris. Sen så frågade vi nästa och samma sak där. Men den sista vi kom till hade rökförbud i sin bil och var billigast. Så vi kom till San Carlos till slut och vi satte oss på en pizzeria en sväng innan Malin fick ta nästa tåg vidare hem till sig. Vi andra satt kvar en sväng innan vi drog hem till Emelie's egna lilla hus där vi snackade hela natten fram till 4.30am. Sova en sväng och sen upp idag för nya svängar, men mer om det i ett annat inlägg. Hoppas någon orkade läsa allt, blev rätt lång text.
Elin, Emelie, Emy & Malin - Haight St. - Jag, Emelie, Emy & Malin - Haight Ashbury - Emelie

Fler bilder kommer!

240212

Igår jobbade jag hela eftermiddagen till sen kväll så var inte mycket annat då. Men innan jobbet kom Malin hit en sväng och vi tog dubbelfika i downtown San Carlos, trevligt! Nu ska snart Emy hämta upp mig så ska vi hämta Emelie och åka till Barten där vi möter upp Malin. Sen väl inne i SF möter vi även upp Elin som redan åkt in (morgonpigg?) så ska vi gå runt och se lite olika delar av staden man kanske inte annars går till. Så får vi se hur kvällen slutar, jag är ledig imorgon så borde hitta på något :)
Lite bilder från igår, Mochafrappe - Jag - Malin - Cupcakefika

Smile

Med ett leende på läpparna kommer man långt, så le mot värden så ska du se att den ler tillbaka.

Frozen Yogurt och Stess

Emy kom hit spontant förut och vi tänkte åka och köpa frozen yogurt, första stället stängt, andra stället stäng, tredje gången gillt! Fick oss varsin men fick stressa hem igen för att hinna i tid till jobbet. Har jobbat hela dagen idag och nu blir det bara slappiskväll framför Big Brother (!!!)
Till helgen blir det antagligen SF med ett gäng goa tjejer!
Min utsikt (igen..) och Emy idag

Sommardagar, eller är det vinter..?

Solen strålar och det är dryga 20°C ute och klockan är inte ens 10am ännu, hur skönt? Blev inget bloggande igår, men kan beskriva min dag lite kort nu. Vi åkte vid 7.30am från Mt. Shasta och efter en lång bilresa och några stopp var vi framme i varma(!!!) San Carlos igen. Jag jobbade i några timmar sen tog jag mig en promenad ner till Emelie och vi åkte och hämtade en ny au pair, Malin, i Los Altos och åkte till en Kinarestaurang. Ja, som Emelie säger man äter verkligen upp sina pengar här. Men one life? eller vad säger vi?
Jag har varit hela morgonen och ska nog ut och sola lite en stund nu med en smoothie i handen och njuta innan det blir jobb 11am-6pm.
San Francisco och Bay Bridge överst - Jag på väg till Emelie igår underst.

Vattenfall

Fick lite sovmorgon idag, sen bar det iväg till ett vattenfall rätt nära här. Hade såklart med mig kameran, men inga succe bilder idag direkt. Efter besöket vid vattenfallet åkte vi tillbaka till den lilla byn och åt lunch på ett pizzaställe med masssor med gamla spel som flipper och liknade som jag tävlade mot barnen, haha!
Nu på eftemiddagen/kvällen har vi mest busat, ätit och kollat på film. Imorgon är det hemgång när barnen vaknar, vilket lär bli typ 6-7 tiden, YES! Så därför tänker jag sova nu, är dödstrött även om klockan inte ens är 8PM, eller ska nog packa klart så det bara är att stiga in i bilen imorgon. Later!

Mountainview

Min utsikt från mitt rum i stugan, ingen snö precis här men bergen är härligt snötäckta!

Snöstorm och Diner

Iväg till skidskolan idag igen, ganska mycket samma sak som igår, frysa ihjäl i pulkabacken och brunch på en amerikansk diner. Gillar verkligen de ställerna, så god mat och härlig känsla. Min vm tipsade mig om att detta ställets pannkakor var to die for, så fick bli dem och de var verkligen supergoda! Det är inte alls lika fint väder idag som igår, snöade massor och var superdimmigt uppe i bergen, brr!


Mt. Shasta

Befinner mig åter igen i mitt stora rum uppe i bergen. Idag var det upp med solen för att ta barnen till skidskola, de var så duktiga! Jag och min vm tittade på inifrån med varsin Cappuchino, så det ska vara! Sen bar det av till en pulkabacke där vi åkte så det stog härliga till. Jag och S åkte på så många gupp att vi åkte av pulkan åt varsitt håll och pulkan gick sönder... haha! Nu är jag ledig i några timmar sen blir det barnpassning ikväll. Hoppas ni har haft en bra helg runt om i världen.

In a place far far away

Igår kväll blev det middag med ett gäng goa svenska tjejer på en thai restaurang och efterrätt på ett lite mer fancy ställe, trevligt och gott avslut på en vanlig jobbvecka. Vid 11 tiden imorse satte jag mig längst bak i min värdfamiljs stora bil för att stanna där i dryga 5 timmar nästan hela vägen upp till Oregon till en mysig stuga de har här. Jag fick master bedroom då föräldrarna ville ha sitt sovrum nära barnen, sweeet! Detta rummet är större än det jag har i San Carlos och med större garderob och egen terass. Så jag ska nog överleva här trots att det annars bara är snö och träd runt omkring oss. Men det kan vara skönt att komma bort från alla avgaser och stress i vardagen och vila själen lite trots att man ska passa två energiska barn. Men skönt för dem också att komma upp hit och kunna leka mer fritt. Imorgon blir det upp tidigt så ska jag och min värdmamma ta med barnen till skidskola här i närheten, kul!
Min goda efterrätt igår - Emelie - Snötäckta berg i norra California - Just nu!

Mochafrappe och eftermiddagssol

På Emys rast igår åkte vi ner till San Mateo Downtown där vi fick ett sånt Starbucks-sug man bara inte kan motstå. Så in och köpa sig varsin Frappuchino för att bli människor igen, gott!

170212

En helt vanlig vardagsmorgon idag, upp vid 6am och göra frukost, packa lunch och klä på barnen. Sen Skype med Mamma, Calle och lite Maja! Nu blir det promenad i solskenet innan ett långt arbetspass.  Imorgon blir det upp till bergen i några dagar så kanske blir lite off. Bilderna är från de senaste dagarna, ironiskt med kanelbullarna bland det annars så hälsosamma?

Parkhäng och Lunch

Efter min och Emy's goda frukost åkte vi till Target och hon köpte en välbehövlig GPS till sin bil, nu blir det roadtrips här ja! ;D Sedan bar det hem till henne och jag hängde med henne på jobb, eller jobb och jobb. Vi åkte till parken så hennes barn fick leka i solen och ha lite picknick, mys! Idag var det riktigt skönt väder med så vi njöt ordentligt där ett tag. Avnjöt även en sjukt god macka med avocado, kyckling och mozarella som vi gjorde till lunch hemma hos Emy, lyxigt!

Bakat del 2

Efter del 1 kommer del 2, make sense? Och välkommen till alla nya läsare idag! Hoppas verkligen att många av er väljer att stanna och följa mitt liv här i California.
Gjorde ju som sagt grunden till Semlor igår och idag gjorde jag klart dem och bjöd min kära Emy på semlefrukost. De blev faktiskt helt okej för att vara första gången jag gjorde några, okej några skönhetsfel och kanske lite för kompakta. Men ändå goda! Min värdfamilj gillade dem också och kanelbullarna är så gott som slut nu, bra betyg va?

Bakat del 1

För mycket fritid leder till att man går till affären och köper dyra ingridienser så man kan baka kanelbullar och andra bullar så man kan göra semlor. Hade svensk torrjäst som jag använde, första gången jag använde torrjäst. Fungerade men jag föredrar helt klart den gamla vanliga färska, men hittade inte någon i affären så fick användning av den jag hade. Bullarna blev klara vid 8.30PM här och min VM och S kom ner och tog sig en var trots att det var läggdags långt innan. Imorgon kommer Emy hit tidigt så ska vi äta semlor, bullar och åka till Target och se om vi hittar något. Nu - Sängen!

Dunderfrukost

Vaknar upp med samma huvudvärk som jag försökte sova bort i natt, what to do? Känns som om jag testat allt men den ger inte med sig. Tänke att en go frukost med alla bra att ha vitaminer och proteiner skulle hjälpa, så gjorde en riktig dunderfrukost med smoothie, kokt ägg, bär & yougurt, kaffe, grapefrukt och apelsinjuice. Känner inte att det hjälpt något vidare ännu, men hoppas att jag känner mig bättre efter en promenad i solskenet.

Valentine's Day part 2

Inte en så speciellt händelserik dag idag, hade väl hellre sätt att det regnade, sånt humör var ja på. Men nej nej, nu skiner solen efter en några dagar med maaassa regn. Jag fick säga åt mig själv att skärpa mig, så på med träningskläderna och ut och gå, eller varför inte springa när vi ändå är igång. Yes, så blev det, tro det eller ej. Men jag sprang faktiskt en sväng, succé! Mötte även upp Hannah i San Carlos och fick köpt Valetine's kort och godis till min värdfamilj. Har för övrigt haft sjukt ont i mitt huvud idag, tror jag håller på att bli sjuk, känner mig helt matt nu. Tagit tabletter, druckit massor med vatten och ätit och inget verkar funka så ska testa att sova nu och hoppas att det är bättre imorgon. Hoppas alla hade en jättebra Alla ♥-ans dag. Nu tackar jag för mig, Later!

Happy Valentines Day

Idag är det som antagligen ingen missat, Valentines Day, eller alla hjärtans dag i Sverige. Här är det så sjukt mycket större (som allt i och för sig är här) än vad det är hemma. Mina värdbarn hade med sig kort och små presenter till sina klasskompisar och jag och barnen hade fått både kort och choklad av mina värdföräldrar i morse. Nu ska jag iväg och fixa lite saker till de också, ute i sista sekunden jao. Ha en fin Valentines Day alla!

Svar på tal

Det är dags för mig att svara på några av frågor som kommit in sedan sist nu känner jag, så here we go!

"Vilken organisation åker du med?"
Jag åker via STS, eller AuPairCare som den världsomfattande. Tycker det hitills har funkat jättebra! (samma svar som en annan gång så kolla gärna i kategorin FAQ innan ni frågar för snabbare svar.)

"Hejsan! Jag vill bara säga att du tar underbara bilder! Vad använder du för fotoutrustning?"

Tack så jättemycket, kul att höra! Jag använder mig av en Nikon D300s och ett Nikkor 50mm f 1,8. Är faktiskt det enda objektivet jag har här så måste investera i ett till.


"Kan du inte skriva lite mer om ditt jobb?"

Jovisst kan jag göra det, försöker få ner lite mer nu i varje inlägg. Men vill ändå hålla familjens privatliv utanför så gott det går för att respektera dem.


"Hej! Jag måste bara fråga några saker. Hur bor du hos din familj? Har du eget rum? Hur var första morgonen? Jag bara tänker framför mig att man vaknar, dör lite, går upp i pyjamas och säger "Good morning" till en familj man inte känner och som man ska bo med i ett år, det verkar fruktansvärt!"

Jag har ett eget rum och badrum ensam på nedersta våningen, så det är rätt skönt. Har ytterdörren precis utanför mitt rum med. Första morgonen var jag dönervös, hjärtat bankade och jag vaknade rätt tidigt på grund av jetlagen. Men jag gick upp på övervåningen där ja möttes av barnen som satt och lekte på golvet, de frågade mig massa frågor och sen var det frukost för dem. Sen åkte jag med min HM (hostmum) till barnens skolor. Så allt flöt på väldigt bra under dagen. Men ja, det var sjukt nervöst, konstig känsla det där.


"Hej! Jag har en liten fråga. Är det svårt att bli au pair? Jag menar, är det lätt att bli nekad och vad är det är som krävs för att kunna bli au pair? Och finns det många familjer man kan välja mellan eller känner man sig tvingad att välja ut en familj?"

Det krävs ganska mycket av en själv som person att åka, psyktiskt. Men har man väl bestämt sig för att åka är det inte speciellt svårt att komma iväg. Du ska genomgå lite tester så man ska se att man är lämpad, vilket de flesta som väljer att åka faktiskt är. Det som krävs är att kunna göra sig förstådd på engelska och kunna förstå, men annars så lär man sig så sjukt mycket bara av att höra engelskan varje dag. Man ska även ha minst 200 timmars erfarenhet av barn men de timmarna kan du lätt få ihop genom att ringa till ett lokalt dagis och söka jobb eller praktisera bara för att få mer erfarenhet. Tro mig, jag lärde mig så mycket om barn när jag jobbade på dagis och det har hjälpt mig massor som au pair, så det rekommenderar jag. På din andra fråga säger jag att det finns många familjer, speceillt om du ger det tid och ger alla familjer en ärlig chans, då ska du se att du kommer hitta en familj som du känner känns bra. Men gå inte in med för höga krav, många har lite orimliga drömmar när de söker familj, så se det positiva och såklart även det negativa med familjerna innan du väljer.


"Jag har funderat lite på att åka till USA efter studentet (ett tag kvar men ändå) och jobba som au pair, tycker du att det är värt att åka? Skulle du rekommendera det? "

Jag tycker absolut att jobba som au pair är ett bra sätt att spendera ett år när man vill se andra delar av världen samtidigt som man lär sig en massa nya saker, speciellt engelska språket.


"Hej! Jag gillar din blogg och följer den varje dag ungefär. Men jag undrar hur det är att bo med din värdfamilj? Hur är det att ta hand om barnen? Funkar allt som det ska?"

Tack så mycket, kul att höra att folk följer mitt liv här genom bloggen. Det funkar jättebra att bo med min värdfamilj, de är verkligen jättesnälla. Det är roligt att ta hand om barnen, vet inte riktigt mer vad jag ska säga. Självklart kan det vara jobbigt ibland, men vad är inte det lixom? Jag har ingen tillgång till bil, vilket jag kan tycka är lite jobbigt ibland då vi bor på ett berg, men det finns alltid sätt man kan lösa det på så det är ingen big deal även om en bil hade förenklat min vardag. Så om ni tycker det är viktigt att kunna ta sig runt på sin fritid, välj en familj där ni kommer ha fri tillgång till bil.


"Vad använder du för kamera? Du är väldigt duktig på att fota!"

Jag använder en Nikon D300s. Tack så jättemycket, roligt att höra!


 


Copenhagen Bakery

Jag har varit här drygt en månad, Emy nästan två veckor. Sverige-suget uppstår mer än vad man tror, och princesstårtan på Copenhagen Bakery känns väldigt svensk, smakade väldigt svenskt också för den delen. Så när jag var på väg hem från SF igår hoppade jag av i Burlingame där Emy hämtade upp mig, vi åkte till Bakery't och köpte oss en stor bit vi delade på hemma hos mig i SC. Nu blir det tvätt hela dagen och samtidigt hålla mig ur vägen för städerskorna. Peace out!

San Francisco och lokala tjejer

Upp klockan sju på sin lediga dag, inte illa va? Måste ju hinna duscha (låta håret självtorka såklart) och hinna klart innan man går ner till tåget (fick sjuts av min hm, tack!) för att hoppas på att Elin var på tåget (hon svarade inte på sin telefon) som skulle ta oss in till SF. Väl på tåget hittade jag Elin vars telefon tydligen blivit snodd kvällen innan, stackre, lider med dig... Mötte i alla fall upp Amanda och Sanna vid en Diner i downtown sf där vi åt en sen frukost, gott! Vi gick runt i staden och tjöta och sen blev det Jamba Juice och mer Göteborska på Union Square, både Amanda och Elin är ju från Stenungsund och Sanna från Göteborgstrakten med så det kändes som man var hemma, haha. Annars så hände det inte så mycket, jag och Elin hade inte jättemycket tid så vi drog oss hemmåt rätt tidigt. Eller rättare sagt så hoppade jag av i Burlingame för att bli upphämtad av Emy, men mer om det imorgon.
Köpte inget mer än mat inne i SF idag, hur sjukt? Men mat är dyrt det också, kanske borde sluta äta istället? Billig diet jao! Nu blir det sova för att jobba imorgon bitti, latero!

Yoga & allmänt nytt

Köpte ju som sagt en Yogamatta och ett gummiband häromdagen, några träningströjor också. Så igår lånade jag faktikst min HM's Yogaskiva och tränade lite i mitt rum. Kunde inte riktigt slappna av då de sprang barn i huset som man hör även med stängd dörr i detta huset. Men det var skönt ändå, ska försöka göra det en gång till nu i veckan som kommer. Nu blir det en powerwalk innan jag börjar jobba och lite träning med mitt nya gummiband, beach 2012 here I come! Nu jävlar kör vi, är ni med? 

Tidskrävande och onödigt gott!

Efter jobbet idag kom Hannah och hämtade upp mig och vi bar oss iväg i mörktet för att försöka hitta hem till Emy utanför San Mateo. Lättare sagt än gjort skulle jag kunna säga, men fram kom vi tillslut. Vi åkte till Safeway och köpte massor med gott som vi kunde laga en god middag utan plus två Ben & Jerry's som råkade slinka med ner. Vi lagade potatis och massor med rotfrukter i ugnen, super gott blev det tillslut (Kan underlätta att ha ugnen på rätt funktion av alla tusen som finns...) Blev allmänt tjöt om bla hästar, plugg och roliga youtube-klipp in i mellan allt glassätande, trevligt var det!

Fridayyy

Yes, Fredag idag! Igår var jag och Hannah på Stanford shoppingmall och kikade, blev inget köpt där faktiskt. Men sen tog vi en sväng till Marshalls som bla säljer billiga sportkläder, så blev en tröja från Nike, Converse och Puma för totalt typ 350kr. Helt okej! Sen en sväng till det omtalade In n Out burger, faktiskt jävligt gött! Men kaloriintaget för hela veckan blev avklarat. Lite ironsikt att köpa träningskläder och sen käka snabbmat, men whatever ;)
Ikväll blir det hem till Emy med Hannah, ska laga mat och bara tjöta tror jag, trevligt!
Bara ben igår, nice! - Söta Curley som fick pälsen avklippt häromdagen - In n Out! - Hannah

En månad

Idag för en månad sen befann jag mig i NY, det var den längsta dagen i mitt liv, för samma dag var jag i Sverige som är sex timmar före NY, nio timmar före Cali. Tiden rullar på rätt bra nu och solen skiner varmt på oss här, njuter!
Idag har jag varit med min HM och gjort lite ärenden. Skaffat mig mitt social security number och bokat en uppkörningstid, hjälp! Sen åkte vi till mallet i Hillsdale och jag köpte mig en Yogamatta och ett gummiband så nu har jag inga ursäkter kvar. Tänkte visa er sakerna med det får bli sen för nu ska jag jobba :) Ska till parken med barnen i shooorts, love it!

IKEA FOOD

Blev ett litet axplock med saker från IKEA igår, knäckebröd, flädersaft och lingonsylt kändes väldigt nödvändigt! Kardemummaskorporna likaså ;) Nu blir det svensk kalas med skorpor och kaffe! :D

Swedish meatballs and Frozen Yougurt

Åkte som sagt i väg med min värmamma och barnen förut till IKEA. Åt lunch där och kollade runt lite. Min vm köpte lite småsaker och betalade allt jag ville ha från matdelen, så snällt! Vad det blev där får ni se snart :)
Sen så släppte min vm av min i San Carlos downtown där jag mötte upp Hannah för lite frozen yougurt och allmänt chill. Tog en sväng i SC med, fanns en del affärer i downtown jag inte varit i så det var trevligt. Nu ska jag ta mig en powernap innan jag börjar jobba igen. CIAO!

Let's go!

Vanlig morgon med tidig uppgång, göra barnen klara för skolan. Ledig, äta frukost (gissa?) och göra sig klar. Snart kommer min värdmamma och hämtar mig och vi ska tydligen åka till IKEA idag, let's do it swedish style, nu ska det fyllas på med svensk mat i skafferiet. Vi ska äta lunch där också och barnen har kort dag i skolan så vi ska hämta upp dem på vägen. Visar självklart vad jag köpt sedan om jag nu köper något, det gör jag nog dock garanterat.

Ögonbrynspenna

Att jag är ljushårig drabbar mina ögonbryn, de finns där, men är blonda och smälter in. Försöker färga men de går ut rätt fort, speciellt nu när ja är i Cali. Så jag försöker köra på penna, för ögonbryn ska man ha tycker jag. Har använt en från Make Up Store och sen en billig från H&M som funkat bra. MU store finns ju tyvärr inte här så när jag behövde en ny gick jag till MAC när ja va i SF för någon vecka sedan. Den har funkat helt okej faktikst, rekomenderar den helt klart! Den kostade mig knappt 100 kr här i USA, vet inte vad den ligger på hemma faktiskt.

Svenska Pannkakor

Blev så sugen på svenska pannkakor idag, så det fick det bli. Har ju inte riktigt samma produkter här, men det blev gott ändå. Nu ska jag jobba några timmar, får se om det händer något roligt ikväll med det tvivlar jag på, haha. Vardagarna är rätt sega här, blir mest att man gör saker på helgerna. Men då har man något att se fram emot i alla fall. Denna helgen blir det antagligen träffa Emy på fredag/lördag och SF på söndag med Elin för att träffa Amanda som åkte hem innan jag hann hit och är på besök med sin familj nu, skoj!

Working nine to five

Ja, idag var det jobb 9am-5pm. Z skola var stängd idag så har varit hemma och spelat Star Wars Wii med honom, jag blir väldigt inne i spelet att jag ibland glömmer att jag spelar med en fyra åring, haha. Annars har det inte hänt så mycket idag. Åt Turkeytacos med min värdfamilj nyss och ska antagligen bege mig en sväng till downtown för att fika med en ny svensk tjej här i San Carlos.
Standard-frukosten jao

Golden co-oast

Idag kändes det verkligen att man var i Cali, strålande sol och dryga 20°C i Februari. Blev lite för varmt att gå i så gott som helt svarta kläder, haha. Min värdmamma körde mig till Hillsdale förut där jag mötte upp Emy, en svensk tjej som flyttade till ganska nära mig i fredags. Vi fikade, gick i affärer och åt lunch på The Cheesecake Factory, gott! Blev ingen shopping för mig, tro det eller ej. Nu blir det att äta middag med familjen här, känns som om det enda jag gör är att äta, haha. Men ska som sagt inte gå upp i vikt ;)
Supergod Frappo - Emy i värmen - MASSOR med mat på TCCF... - ... Så det fick bli en doggybag med mat med sig hem.

Grattis Pappa!

Idag fyller min fina pappa år, ytterligare en födelsedag man inte får vara med på. Det är när födelsedagar och andra speciella dagar är hemma man får lite extra hemlängtan. Hoppas i alla fall att du får en jättebra födelsedag trots att inga av barnen är hemma idag, önskar jag vore det för en dag eller två ♥
Jag och Pappa på min student i Juni

Hårprodukter

Jag har aldrig varit speciellt snäll mot mitt hår, borstat det väldigt brutalt och använt massor med uttorkande produkter som silkondroppar och andra för stunden mjukgörande produkter. Men min kära vän Cecilia har hjälpt mig på bättre banor med det där. Nu har jag köpt massor (ja 3...) med produkter som ska vara bra för mitt hår, silikonfria produkter och utan massa ämnen som ska vara dåligt i längden. Om det funkar vet jag inte, men ska ge det en chans med dyra produkter och utan fön. Platta håret har jag aldrig direkt gjort och har inte ens en plattång nu. Ska utesluta spray och som sagt, låta håret lufttorka. På Cecilias blogg kan ni läsa massa mer om det här, hon har kollen, jag gör som hon säger ;) Hon åker föresten också som au pair snart, utanför NYC, kolla in det om ni inte redan gjort det!
Shampoo och Balsam från Matrix serien hydra thérapie - Hairbutter från The Body Shop's Rainforest serie. Har redan använd alla produkterna (Olika tillfällen) Och jag vet inte om det är inbillning men håret känns redan mjukare. Luktar gott gör det också :)

Skoskav och Chicken Wings

Det blev sovmorgon idag, sov ända fram tills klockan 08.30AM, nästan rekord! Sen blev det skype med Matilda som var en riktig mulitasker och drack vin, sminkade sig och skypade med mig, creds till henne ;)
Sen blev det en liten promenad ner till Safeway för att köpa (bra) Shampoo och Balsam (Visar sedan!) och sätta in min veckocheck på kontot. Hem igen för att duscha och bli upphämtad av Melissa, en tjej från Mexico som är au pair i en familj som min familj har playdates med varje onsdag. (Hängde ni med?) Vi åkte i alla fall till ett chicken wings place där vi åt oss proppmätta, nyttigt? Kanske inte. Mina olika stora fötter fortsätter bråka med mig och flera blåsor på varje fot, goott! Nu blir det jobb till sena kvällen här, barnen är lite halvsjuka så blir filmmys hela tiden skulle jag tro :)
Soliga Cali - Halvdagens? - WING STOP - Melissa och MASSA maat :D

Show a little faith

Min gårdag bestog mest av sitta barnvakt och äta. Barnen kollade film och jag med, Peter Pan 2, inte lika bra som 1:an men det funkade, haha. Jag var i alla fall nyttig och gjorde mig själv en sallad som middag, good job (som jag skulle sagt till barnen, haha)
Säg hej till Toothless - Väldigt glad innan jobbet? - MOVIETIME - Min nyttiga middag, såå gott!

Bloglovin

Glöm inte att följa med Bloglovin, så mycket lättare då :))

bloglovin

Morgonmat

Blir ni förvånade när jag säger vad jag åt till frukost? Eller åt och åt, snarare drack, men det är ju så gott! Det var lite glest på bär idag så blev inget speciellt, men med lite extra proteinpulver i så håller man sig mätt länge.
Annars så händer det i så mycket just nu, börjar jobba om några timmar, men eftersom jag har vattenblåsor på bägge hälarna så får vi se hur det blir med min promenad jag tänkt ta. Får nog bli en snabb sväng ner till Safeway och kolla efter bra schampoo och balsam i mina uggs. Later!

My Favorite Place on Earth

Min absoluta favoritplats i mitt liv är defintivt vårt sommarställe, världens vackrast plats enligt mig. Husen, havet, bergen - allt är bara så fint och jag mår som bäst där. Kommer sakna att inte vara där i år.
Fotografierna är tagna på min 19 årsdag i augusti förra året av värdens bästa Sannah ♥

Sveriges mest köpta bil

Lyckan när man inser att värdfamiljen öppnat sin bilar-påse de fått utav mig så jag kan smaka, den är obeskrivlig. Sen att jag kanske inte ska äta sånt, men som sagt, svensk godis hjälper så bra mot eventuell hemlängtan ♥

Take a walk on the wild side

Var ute och gick i bergen med min HM förut, var säkert ute och gick i nästan två timmar i solskenet. Skönt att börja dagen så, nu har jag precis duschat och nu blir det jobb i några timmar. Hade tyvärr inte med mig någon typ av kamera ute, det var synd för det var väldigt fint där uppe.
Eftersom ni inte får några bilder därifrån bjuder jag på lite fler bilder från SF förra helgen


Paket på posten

Ett efterlängtat paket kom hit idag, en beställning från Mamma och Pappa hemma i Sverige.  Var mest tänkt för saker som ja glömt hemma, som träningsbyxor och lite annat smått. Sen skickade de även med Svenskt lösgodis från hemmakväll och DAIM, hur gott? Tack så mycket! Fick även med läppglans, nässpray och en väska! Även om jag inte ens har varit här en månad ännu, så känns det väldigt skönt att få se saker hemifrån man inte sett på ett tag, och finns nog inget bättre mot hemlängtan än lite svensk godis :)

Marc by Marc Jacobs

Spenderade över en hel veckolön på en sak, men har ju velat ha en plånbok länge. Man ska ju lägga mer pengar på sådana saker, right?  Jag är nöjd, den är väldigt classy och snygg, bra köp känner jag :)


Ytterligare lite mer SF

Kör på med lite mer bilder från helgen, detta är stora delar av min söndag. Tog en promenad längs med vattnen och massa mysiga affärer och små gatukök. Sen blev det att kika på sjölejon, läskiga djur det där! Vädret var på topp och jag njöt

RSS 2.0