Tappa tänder

Jag har en återkommande dröm om nätterna att alla mina tänder lossnar och jag får fullt med tänder i munnen som ja sedan spottar ut. Det är en rätt obehalig känsla, någon som har koll på vad det betyder? Jag har försökt googla det, men får så olika svar. Så om någon har någon aning om vad det kan betyda får ni gärna skriva.

Detta är några "förklaringar" jag läst

"Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar."

"Drömmar om att tappa tänder är vanliga. Om du drömmer om detta kan det symbolisera maktlöshet och osäkerhet. Att du känner dig oförmögen att smälta och handskas med situationen just nu. Också att du kanske upplever dig som oförmögen att göra dig hörd eller att du känner att du förlorar din personliga kraft."

Kommentarer
Postat av: Emelie

Usch vad obehagligt :( tur att tänderna är kvar iaf ;)

2012-02-28 @ 23:03:54
URL: http://emelie3k.blogg.se/
Postat av: Vickan

Jag drömmer också väldigt ofta att jag tappar mina tänder, och som du säger, får spotta ut dem. Jag fick höra att det betydde att någon ville mig illa, men det har jag inte alls märkt av! =) Den andra förklaringen tycker jag låter rimlig, att man känner en osäkerhet och maktlöshet. Skall försöka tänka på det nästa gång jag drömmer det och se ifall jag tycker det stämmer.

2012-02-28 @ 23:45:18
URL: http://lifeandtimesofvictoria.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Det brukar jag också drömma, jätteläskigt!

2012-03-01 @ 11:03:51
URL: http://mandisochjag.blogg.se/
Postat av: Frida

Usch. Obehaglig dröm hörru!

Det första jag tänkte på var när min bildlärare berättade att han hade en liknande dröm med tappande tänder. Han tappade faktiskt tänderna inom kort, han hade fått någon sjukdom. Vill inte skrämma upp dig, men så var det! :)

2012-03-01 @ 21:22:09
URL: http://phbyfh.devote.se
Postat av: Michelle Wegert

Usch, jag tappar också tänder i drömmar ibland! Sjukt obehagligt!

2012-03-09 @ 17:05:07
URL: http://michelleewegert.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0