Utanför mitt fönster

Medan Sverige får snö och minusgrader har vi fått hit regnet, det regnar och regnar och regnar just nu. Ska fortsätta ändå tills måndag så bara att vänja sig. Har fått köpt massar av sakerna som jag ska innan jag ska hem nu det sista, är väl egentligen bara en till resväska och eventuellt en klocka som jag har kvar. Att spara pengar har väl gått sådär, hoppas på att överleva, eller ja, nu är det väl inget problem, blir värre på resemånaden... Jobbar nu i helgen, främst i början sen är jag off från lördag på dagen. Blir eventuellt San Francisco och svensk julmarknad imorgon. Men får se, om det regnar är det kanske inte så kul. 

Utgång, kaffe och shopping

Några opublicerade Instagram bilder får stå för tiden sedan min senaste uppdatering. 
Förra helgen blev lite ändrade planer då det blev SF redan på lördagkvällen. Amalie och Elin kom och hämtade upp mig här strax innan nio och vi åkte vidare in mot staden och ett hotell där vi hade bokat ett rum. Tog taxi ut och hade en trevlig kväll på stan. Söndagen spenderades i downtown SF med shopping, massa mat och bra sällskap! Att det börjar bli jul går inte heller att undgå, julgranar, ljus och pynt överallt. 
 
 
 

Museum, Thanksgiving och annat

Igår var det Thanksgiving här i USA och idag om exakt två månader sitter jag på mitt plan mot Sverige, helt sjukt.
De senaste veckorna har jag främst tagit det lugnt (ovanligt?) men även hunnit med shopping (bara saker som var på min topp-tre-måste-köpa-lista) ätit ute, gått på museum och firat en riktig amerikansk thanksgiving. 
 
Tillbaka till att jag är hemma i Sverige om två månader, kan inte riktigt förstå hur fort tiden har gått. Försöker ta vara på tiden som är kvar så bra det går. Men innan man hinner blinka sitter man här och det är söndag igen. Om en månad är det jul, sen bara nyår kvar sedan blir det åka in till San Francisco några dagar innan jag åker till Hawaii och vidare till NY för att småsmåningom landa på Landvetter i mitt kära Göteborg. Till min sista jobbdag som Au Pair är det bara 43 dagar, tro det eller ej så kommer jag nog sakna mina värdbarn. Känns kanske inte så vissa dagar nu, men de har sina goda stunder. Min vm sa häromdagen att S hade frågat henne om hon trodde att den nya Au Pairen skulle vara lika bra som mig. S hade svarat på sin egen fråga direkt med att det var omöjligt för att jag var så bra, då känns det bra att vara Au Pair. 
 
Igår var det Thanksgiving som sagt och min värdfamilj hade stor middag med massa släkt och vänner över. Det var häftigt att få pröva på en riktig amerikansk högtid igen och kalkonen var riktigt god! 
 
Denna helgen ska jag främst jobba, men på Söndag blir det San Francsico för att kolla in rean som just nu pågår pga av black friday. Så även om det mest var i dag så fortsätter rean i de flesta affärerna även under helgen. Inte för att jag varken har råd eller plats att köpa nåot nytt så ska det bli mysigt att åka in till underbara SF igen. Har ju inte så många fler tillfällen innan jag faktiskt åker hem nu. Kanske ska ta med mig min kamera in också? Har inte haft med mig den alls mycket det sista så borde. Därför får ni nöja er med lite exklusiva Instagram bilder för stunden. 

‎"Your return flight home has been booked..."

Yes, som rubriken lyder har nu mitt plan hem blivit bokat... Ja, vad ska man säga? Det är med både glädje och sorg jag i januari lämnar älskade Kalifornien. Innan jag åker den 24e Januari ska jag ut och resa lite vilket jag nog glömt att berätta? En vecka på Hawaii ön Maui med Clara för att sedan åka vidare knappt en vecka till Cecilia i NY. Har lite smått ångerst inför hur jag ska få hem allt jag köpt också, men det löser väl sig? Kommer sakna så mycket här i Cali, även dagar som dessa då man kan sitta inne och höra regnet smattra mot rutan för en gångs skull, men framför allt alla roliga helger med alla nya vänner man fått här. Men än är det ett tag kvar, har satt in en nedräknare i menyn på bloggen så alla kan ha koll. Så länge ska jag försöka njuta så mycket som möjligt av tiden som är kvar för att sedan ta mig an nya saker hemma i Sverige. Två månader to go. 
Solnedgång i underbara Half Moon Bay i söndags, photocred Malin

Half Moon Bay

I fredags var det jobb hela dagen för att sen vara ledig resten av helgen, så skönt att jag har fått börja jobba mer på det sättet så jag kan göra mer på helgen. Dock blev det så oplanerat denna helgen så blev bara lite shopping på Hillsdale på lördagen. I går åkte jag med Malin, Marie och Amalie till Half moon bay för en heldag. Började med lunch i deras downtown för att åka vidare till stranden. Både jag och Malin hade med oss våra kameror, så kolla hennes blogg HÄR för fler bilder :) Var kvar ända till solnedgången, var hur fint som helst där verkligen. Att ligga på stranden i november är ju inte heller helt fel. 
Vattnet var liiite för kallt, men vad gör man inte?

Happy Halloween

Idag är det Halloween, vilket inte går att missa då man är i USA direkt. Husen är pyntade, barnen utklädda i skolan och godis överallt! För mig fick firandet i lördags räcka, då var jag nere i Los Gatos hos Amalie med Malin och Elin för att sedan gå ut på en maskeradfest i Campell. Var riktigt häftigt att alla verkligen var utklädda, även vi såklart. Hade en jätterolig helg i alla fall som avslutades med lite shopping (eller inte...) på stanford och sedan köttbullar på IKEA. Nämde jag att de fått in julmust? yeey!
 
Hade tyvärr inte med mig min kamera så två Instabilder plus ett par snodda från Malin är det enda jag kan dela med mig av. 
Jag & Amalie som tyska ölflickor, Elin som pirat och Malin som rödluvan

RSS 2.0