Happy New Year!

Ännu ett år har gått, hänt mycket detta året med student, körkort och sådant, men nästa år kommer nog slå detta året med hästlängder. Nu är det bara 9 (NIO!!!) dagar kvar tills jag åker!
Idag var jag och min mamma ute och gick i den fina vintersolen för att få lite motion, nu blir det att göra sig i ordning för nyårsfirandet.
Gott nytt år alla!
Bilden är fixat i Instagram (Matilove) och är tagen förut idag

I need a dollar dollar, a dollar is what I need

Bankerna hanterar tydligen inte kontanter här numera, så fick ta mig in till Göteborg och växla, men det gjorde inte så mycket. Fick nämligen träffa Maja för sista gången innan vi ses i USA! eller hur Maja? ;)
Så nu har jag dollar så jag kan klara mig över helgen i NY, annars finns ju alltid kortet om man vill shoppa lite extra!

Bara barn

10 dagar kvar...
Var igår och hälsat på hos Anna och barnen, de har stallet där jag hade min ponny. Passade på att träna mig på att fotografera barn, de börjar bli så stora nu! Har ju sett alla sen de var jättesmå.

with a mixture of horror and delight

11 dagar, Det är snart - och jag längtar med en skräckblandad förtjusning! gaash.

Paketinköp


Fick köpt de sista presenterna till min värdfamilj idag. Vad det blev får ni se en annan gång.

Femte billigaste shoppingstaden i världen

Det känns väldigt bra att flytta till San Francisco, extra bra efter att ha sett de här siffrorna!
Bilden är ett collage gjort efter källa härifrån!

Två veckor kvar!

Har nog inte insett det riktigt än, men om två veckor är jag i New York!
Den 9:e januari, tidigt på morgonen åker jag till Landvetter för att åka vidare mot Frankfurt-> Newark
GALET
Bilden är från Julafton

Grebbestadmust och Julskinka


Med det här säger jag God Jul, hörs efter helgen skull jag tro.

lips


Med 18 dagar kvar tills USA och 2(1?) till Julafton säger jag Godnatt.

Dukoral - vaccin

Har precis druckit min första dos av kolera vaccinet. Detta var en del av min julklapp från mina föräldrar, hepatit och kolera vaccin som jag måste ta med tanke på att jag ska spendera en viss tid i Egypten.
Det var väl kanske inte det godaste jag prövat, men nödvändigt!

Flashbacks från sommaren

Från en fin sommarkväll på Källareholmen med min äldsta bror.

Tre veckor

Om tre veckor har jag anlänt till Newark, NY. Eller i alla fall snart med tanke på tidsskillnaden. Längtar.

Lisebergsmys

Var inne i stan igår på för lite Liseberg och fikamys med Linnea. Gick runt och åt brända nötter och spelade utan framgång. Tog även en sväng förbi Gustav Adolfs Torg och glasburen och gav en slant.

Maximilliam

För er som inte visste det så har jag haft en ponny som vi tyvärr fick ta bort förra hösten.
Denna bilden tog Maja på oss innan hon flyttade till Schweiz om jag inte minns fel, vilket var några år sedan nu. Men det var ungefär vid denna årstiden och det var så underbart ljus och svinkallt. Så Max var helt galen, kanske inte syns på just denna bilden. Men kommer ihåg att det inte var det lättaste att sitta kvar. Saknar honom jättemycket!

Väskshopping!

Gaaaah, nu har jag i princip bockat av allt från min lista innan USA. Igår var jag och mamma och köpte resväskor, en mega och liten. Rosa blev det mest för att jag lätt ska kunna hitta dem på flygplatsen. Egentligen är jag väl mer av en svart-väska person. Men gillar ju rosa en del så tänkte det fick bli bäst så. De är lite mer rosa än bilderna, men tänkte mest bara visa så :)

Lunchis

Blir mycket mat här nu känner jag, men det är ju så gott?! Idag var jag och tränade på förmiddagen och åkte hem och fixade lunch med Hannah! Tomat och mozzarellasallad med en blåbärssmoothie blev det, gott!

Med gott samvete

Känner att det är med gott samvete jag lägger upp bilder på chokladkakan jag och Cecilia gjorde förut, nu när jag varit på gymmet. Åt ingen enorm bit heller så alla vet det... Den var i alla fall sjukt god!

Frukost

Hämtade Cecilia på stationen förut så åkte vi hem och gjorde en rejäl frukost. Något som jag måste vara noga med att framförallt äta, men också äta bra i USA. Vi gjorde äggröra, stekte lite bacon och gjorde en smoothie. Fick även henne att äta grapefrukt, det är så gott!

12.12.11

Idag har jag varit en sväng i Grebbestad och lallat runt, blev räkmacka och gött häng, för att sedan åka tillbaka hem med tåget och snacka med min blivande värdmamma och Z en stund. Kan ju inte direkt påstå att han är den lättaste att förstå, men det blir nog lättare efter tag. S var i skolan så vi ska prata på Lördag istället. Vi pratade lite mer om vad barnen gillar så jag kan förbereda mina presenter och mitt pre departure projekt.
En liten update bara.

Hur mycket har din au pair process kostat dig hittills?

Fick frågan på bloggen hur mycket jag totalt har fått betala för att få åka som au pair med STS, så tänkte dra alla kostnaderna här och sammanställa vad jag betalat, bli inte avskräckta bara ;)

Anmälningsavgift till STS: 1990 kr
Läkarundersökning: 600 kr
Utdrag från belastningsregister: 192 kr
Programavgift till STS: 3350 kr
Besök på Amerikanska Ambassaden: 980 kr (exklusive avgift till banken och resan dit)
Internationellt körkort: 230 kr
Plusförsäkring: 3695 kr (Inte obligatoriskt, men rekommenderat)

Totalt blev det alltså 11 037 kr, vilket kanske för vissa kan låta mycket, men då ingår ju flygbiljetterna och kurs i NY. Så jag tror lätt att det kommer vara värt det i slutändan :)

Kan ha glömt något nu, så om någon märker något, så hojta till!



Pettson, Findus and Pippi

Var inne i Göteborg idag och fick köpt mig en början på presenter till barnen. En Pettson & Findus bok och en Pippi Långstump bok. Får se om de gillar svenska böcker, hoppas det!

ACADEMY of ART UNIVERSITY

Beställde hem en kurskatalog från ett universitet i San Francisco mest för skojs skull. Igår knackade det på dörren vi 17 tiden och där fick jag ett tjockt kuvert med en stooor kurskatalog så nu kan jag läsa hela tiden tills den 9:e, kul! Men ändå att jag fick det efter typ bara 4 dagar? Helt okej.

Trettioen dagar

Bilden och rubriken talar väl för sig själva, men tänkte skriva lite också.
Skrev ju som sagt ett grattis mail till Z igår, A svarade jättegulligt. Skrev att han verkligen ville att jag skulle komma ihåg det som jag gjorde och han skulle han skulle ha kalas på Lördag. Synd att jag inte kan vara med!
A skrev också om vi kunde skypa snart igen och att barnen vill se mig igen åtminstone över internet så snart som möjligt! :) De frågar tydligen "When will Mattie be here?" titt som tätt. Gör att man längtar lite extra!

Big day today? tomorrow?

Det närmar sig avresa, närmare sagt 32 dagar, imorgon är den den 9:e - det vill säga 1 månad, EN MÅNAD(!!!) innan jag åker. Hur sjukt? Inte så speciellt egentligen. Men en dag som ja ska påbörja min hittills längsta (största?) resa. Det är helt okej, har nog inte fattat än.
Men det va egentligen inte det jag skulle säga, utan det jag skulle komma till med detta inlägget var att lillkillen, Z, fyller 4 år idag! Så Inte så liten egentligen, i alla fall inte enligt han själv. Så fick skickat iväg ett grattis mail förut.
Fick även postat stora brevet med godis och julkort idag, hoppas de får det innan jul.
Ja det va allt för denna gången, liten update iaf :)

Svenskt godis

Tänkte att jag skulle skicka över lite svenskt godis till min värdfamilj med ett julkort och lite sådant nu till julen. Så var nere på affären och köpte lite olika sorter som jag tyckte var typiskt svenska. Detta blev det!

Plats att sakna i Sverige

Något som jag kommer sakna mycket i landet långt borta är min favorit ö. Därför kommer det nog bli lite bilder därifrån så det fick bli en helt egen kategori. Enjoy.

Fotografi nr två är taget av Maja

Fått tillbaka passet med mitt visa!

Fick en avi i brevlådan idag, misstänkte att det var mitt pass som kommit tillbaka. Men redan? Vad fort det gick i så fall. Tog bilen ner till posten, och ja visst! Där fick jag mitt pass med visat insatt i. Bilden är inte den vackraste, men jag orkar inte bry mig om det just nu. Ett steg närmare nu! :D

RSS 2.0