Mt. Shasta

Minusgrader och snö har jag inte fått mycket av det senaste året, men lika bra att vänja sig då det snart är Sverigedags. Är som sagt uppe i Mount Shasta nu, i en stuga som familjen hyr här. Bor själv på övervåningen och har det största rummet med eget badrum och WiFi, så ska väl inte klaga direkt. Men saknar redan bayarea och min kompisar där, men det är väl bara att vänja sig vid det också då jag snart lämnar det livet för gott. Klart man kan åka tillbaka, men kommer ju inte alls vara på samma sätt igen. Har nu bara en dryg vecka kvar att jobba, sedan är det ett par dagar i San Francisco före Hawaii och NY. 
 
Här uppe har det snöat massor idag och vi var ute hela förmiddagen och byggde snögrottor. Jobbar inte jättemycket här uppe, äter take a way varje dag och barnen får kolla mer film än vanligt då det är lov. S säger att hon vill att jag ska stanna i 4 år, då blir man lite småledsen över att faktiskt behöva lämna. 
 
Här är några bilder från idag och igår i ett snöit Mt. Shasta
 

Jul i USA

Hoppas att alla har haft en toppen jul hemma i Sverige eller vad ni nu kan tänkas befinna er. Själv har jag haft en annorlunda, inte så värst julig jul. Måste väl också erkänna att jag längtad lite hem, speciellt på julafton. Tänkte berätta lite om min jul i min värdfamilj. På den svenska julaftonen var det som en vanlig dag, förutom att barnen hade lov och föräldrarna var hemma. Så jag fick tid att skypa med min familj hemma i Sverige under förmiddagen. Vid tvåtiden åkte vi till east bay och min vm's faster med familj och lekte lekar o åt god mat, inte jätte juligt men trevligt. Hade med mig svenskt chokladkola som blev väldigt uppskattad. På juldagsmorgonen gick jag upp och barnen satt och lekte med det som de fått i sina julstrumpor. Jag fick också lite småsaker såsom gosiga strumpor, läppbalsam och annat smått och gott. Under dagen blev det mer skype för mig och min vf gjorde inget speciellt. Runt tolvtiden öppnade vi presenterna från under granen, familjen fick ett förstoring på barnen och blev supernöjda. Mina presenter till barnen blev snabbt favoriter, skönt! Jag kokade risgrynsgröt och kola igen, allt för att få lite julkänsla. Men med 15°C och sol eller regn är det svårt. Har även haft en liten valp sprinandes i huset i helgen, mina värdbarns mormor fick nämligen en hund i julklapp så har släppt av den hos henne idag. Just nu befinner jag mig uppe i Mount Shasta, i samma hus där vi var i februari om någon kommer ihåg? Det är nästan uppe i Oregon och det är massvis med snö här. Imorgon ska barnen ha skidlektion och jag ska sitta inne i värmen och dricka lattes, haha. 
Har tyvärr inga bilder från julen, men en bild på mig och valpen och Mt Shasta får bli för detta annars biltomma inlägg. 

Helgen som passerat

Hej allihopa, sorry för dålig update, för lat helt enkelt. Har spenderat den sista tiden med vänner och min värdfamilj. I fredags kom Malin hem till mig och vi åt god sushimiddag i San Carlos downtown för att sedan bara chilla hemma hos mig. I lördags mötte vi upp Frida (En ny au pair som jag har gemensamma vänner/bekanta med sedan innan, världen är liten :)) och åt stor och god frulle på bästa Stacks. Sedan blev det shopping på Stanford shoppingcenter, världsbäst! När Malin och Frida skulle jobba åkte jag ner till Los Gatos för att hänga med Elin och Amalie tills söndagen. Hade mysig svensk julmiddag med Elin, Amalie och Malin under söndagen men lite godsaker från IKEA och så. Skön helg i alla fall, en utav mina sista tyvärr. Bland dem som jag umgås med här är jag den första som lämnar 2013, redan den 5:e lämnar jag nog min värdfamilj. Har längtat väldigt mycket efter att få komma hem, speciellt nu runt julen. Men desto kortare tid jag har kvar desto mer vill jag vara kvar. Även fast jag känner mig väldigt klar med au pairandet så kommer jag sakna allt så mycket. Här kommer lite bilder från systemkameran(!!!) från helgen, duktigt som jag var och tog med den.
 
 

tjugo dagar

Tjugo dagar kvar tills min sista dag som au pair. Idag är en sådan dag det känns sjukt bra att jag snart ska hem, får se hur jag känner om tre veckor. Men ska ju resa innan jag ska hem vilket såklart ska bli roligt, har varit relativt duktig på att spara pengar också så förhoppningsvis kan jag leva lite det sista. Den senaste tiden har jag väl egentligen inte gjort någonting, mest hängt med vänner, gått runt i massvis av affärer utan att shoppa något och besökt svensk julmarknad i SF. Börjat planera min packning lite smått också, tror ändå det ska gå bra och förhoppningsvis kan jag skicka hem en del saker så jag slipper släpa runt allt. Har även sedan sist varit sjukt dålig på ta med min systemkamera så inga bilder idag heller. Har några från Instagram som jag slänger upp även här. Just det ja, bakade pepparkakor igår, blev kanske inte som hemma då de inte har samma sirap som vi har hemma, men ändå helt okej. Besökte också en gata här i San Carlos häromdagen som alla som bor på julpyntar något extremt med ljus och grejer, helt galet som ni kanske kan se. Har även haft både 50 och 40 dagar var tills jag är hemma, nu är det bara 39, hur skönt som helst! 

RSS 2.0