Is something that I have heard before

Ett axplock med Instgram bilder från helgen ( @matilove ) har inte så mycket mer att tillägga angående det. Annars så känns livet lite lättare idag och det har varit jobb hela dagen, ser fram emot veckan!
Ska visa er vad som finns i påsen på den sista raden i om ett tag :))

San Fran #2 sunset

Efter en sväng på downtown med lite halvläskiga människor och allmänt gött häng drog vi oss nedåt för att kolla in lite vatten och stränder. Vi borde varit där lite tidigare för solen gick ner rätt lite för mycket men några bilder fick vi allt.
Clara, Jag -som ska spara mitt hår under hela året, Pier (39?) nära iaf, Clara i solnedgången och mitt hår igen.. :)

It's been a long way and now I'm here

Har haft en grymt kul helg inne i San Franciso med Clara och lite annat folk. Började med att möta upp Clara och en tysk tjej (Kate) och vi gick en liten runda i downtown SF. Sen tog vi bussen bort till området där Clara bodde löste fett gott gratiskaffe på en bank, haha. Kate skulle jobba så jag och Clara tog bussen tillbaka till Union Square där vi tog en fika och plötsligt inser jag att det sitter en liten asiat bredvid mig. Han började tjöta en massa och vi ville mest att han skulle gå därifrån. Det första han sa att "-Let me guess, you´re from Sweden right? I can tell that from your eyes and hair" Creepy snubbe ändå, försökte få våra nummer, då drar men den vanliga att man bara har en svensk ;) Men men, efter kanske 20 minuters snack gick han därifrån efter att bland annat sagt att Clara såg ut som en modell och jag hennes livvakt, är jag så biff? Haha!
Halva mig, En vanlig SF-vy, Clara, Cookie, Lägg märke till den poserande snubben bakom Clara haha, Turisterna måste givetsvis ha en karta.
Fortsättningen på dagen kommer.

Tough times never last, but tough people do.

Har haft en superbra helg i SF, mindre bra kväll nu. Det är rätt tufft, själva den här grejen är mycket svårare än vad jag trott. Men jag ska inte ge upp, nu jävlar, 2012 är mitt år!
Kommer massor med bilder från SF senare, massor med bra ska ni se

Mot San Fraan

Nu ska jag snart gå ner till tåget (känns som en standard nu..?) för att åka in till San Francisco där ja ska möta upp Clara. Vi ska shoppa och kolla in staden tror jag sen en sväng hem till henne, tror vi ska se om vi ska testa en underage-club men har hört så mycket dåligt om dem så vi får se var det blir. Annars så blir det väl mest chill, ska sova över hos henne sen så det blir SF hela helgen
KUL!

American Pancakes

Idag har jag haft barnen så gott som hela dagen, förutom några timmar runt lunch. Då kom Emelie upp till mig på berget och vi tänkte göra nyttig mat, joo tjena! Blev till att testa american pancakes (med hjälp av färdig mix..) och fick använda soyamjölk då det var det enda som fanns. Men gott blev det, speciellt med massa bär och lite(...) grädde. Trevligt och gott! Nu tänker jag bara slappa och upp relativt tidigt imorgon för att åka in till Clara och SF :)

Shopping-stöd!

Detta är lite komiskt, en av tjejerna från kursen skriver en status om shopping, alla svenska tjejerna som var där gillar. Bra att vi stödjer varandra i shoppingkrisen vi alla genomgår just nu ;)
När vi ändå är inne på ämnet kan ja ju lika gärna länka till deras bloggar, eller hur? :D
Anna
Anna (nr 2)
Melissa
Clara
Josephine
och Elin har ingen blogg, det är dumt, så skaffa dig en genast. Tur dock att hon bor när så jag har koll ändå ;)

2 veckor i San Carlos

Det är soligt väder ute idag igen och närmare 20°C med, känns helt okej.
Nu ska jag snart börja dra mig ner mot tåget för att åka till en närliggande shoppingmal där jag ska träffa en svensk tjej som bor här i området :)
Idag är det förövrigt två veckor sedan jag kom till San Carlos!

Grattis Morfar!

La precis på luren på Skype (Kan man säga så?) Pratade med min familj där hemma, många hade samlats hos mormor och morfar för att morfar fyller år idag. Var roligt att få se dem igen, gör lite ont i mig när man inte kan vara med. Saknar alla där hemma, så det är bara att komma hit och besöka mig!
Morfar i våras, använde denna bilden i mitt projektarbete i våras

Efterlängtad värme

Idag blev det mer ledighet än vad som var tänkt på dagen, ut fort och sola! Kunde sitta i shorts och tunt linne, så bikini hade säkert funkat med. Gjorde mig en jättegod mochacappuchino som jag tog med mig ut och njöt av i solen. Tror det blev ca 23-24°C och i lä på baksidan var det riktigt gott. Nu på eftermiddagen följe jag med på en playdate med barnen, där den familjens au pair var, trevligt att träffa andra au pairer i jobbsammanhang med, denna tjejen är ifrån Mexico.
Här har ni även Curley - Familjens väldigt håriga hund som håller mig sällskap ibland :)

Vi kör på en Smoothie idag igen

Efter att barnen åkt till skolan fick det bli en smoothie idag igen, massor med olika färska frukter -Hallon, Ananas, Jordgubbar och Banan, en riktig vitaminboost så här på morgonen.

Det där med väder

Har varit rätt dåligt väder här nu i början när jag varit här, blåst en del och regnat massor stundtals. Det ser ut att bli ändring på det nu, bara jämförelsen mellan Stenungsund, Sverige och San Carlos, California gör att man mår lite bättre, imorgon ska ja njuta!
Annars så har jag inte gjort så mycket idag, mest jobbat och promenerat men det duger det med, vädret har inte varit jättebra här idag, men inget regn iaf.

"Gå inte upp ett endaste gram"

Ja den tanken slår mig en del här borta, jag känner att jag har besökt godisskåpet lite väl mycket idag så nu blir en lång promenad innan jobbet. Tycker ni jag matchat fint föresten? Och ja, jag tycker om min nya hoodie från A&F, den är underbar! Men som sagt, nu ska jag ut och bränna fett, SEE YAAH!

Vardag

Dagarna rullar på, nu har jag varit i USA i 2 veckor. Känns som om jag varit borta hemifrån mycket längre, har haft mer hemlängtan än vad jag på något konstigt sätt inte trodde att jag skulle få. Men börjar redan få in rutiner här och snart blir allt till min vardag.
Idag har jag i alla fall jobbat två pass och mellan passen tog jag en promenad ner till Starbucks där jag fikade med en tysk tjej. Efter mitt eftermiddagspass kom Emelie & Carro och hämtade upp mig här uppe på berget (min högsta önskan nu är en bil...) och vi åkte hem till Emelie och kollade TV och allmänt chill. Skönt att komma ifrån huset lite på kvällen också, även om jag trivs jättebra här, så är det skönt med lite omväxling.
Nu har jag hållt mig vaken länge för att vara mig i denna tidszoonen, så ska faktiskt ta och tacka för mig och säga Godnatt USA och GODMORGON SVERIGE! :)

Shopping

Var ju som sagt i SF igår och eftersom det regnade blev det en hel del tittande i affärer och en kanske lite för mycket spenderade pengar.. Men men, man är bara här detta året får man tänka ;) Men handlade på affärer som Abercrombie & Fitch, H&M och Victoria's Secret. Blev mest mys och basgrejer då jag inte tog med mig så mycket sånt.

Frukost

Ännu en smoothie blev det idag också, Yougurt, Jordgubbar, Banan och Hallon! Nu ska jag göra mig i ordning för att fika med en tysk tjej, Ha det så bra!

Heldag i SF -bilder del 2

Slänger upp lite mer bilder bara för jag är på så bra blogghumör nu, enjoy!
Efter denna bilden kan ingen missa vart vi är?, Glada Svenska tjejer!, Chinatown, Elin & Jag - och en massa shoppinpåsar! :D

Heldag i SF

Idag ringde klockan relativt tidigt för att vara en ledig söndag, man kan ju inte slösa bort hela dagen med att sova. Finns ju massor att se här runt om kring ju! Så upp bar det, göra sig i ordning och traska ner mot tåget, på tåget satt Elin så snällt och väntade, vi åkte vidare mot Milbrae där vi bytte till Barten (typ tunnelbana) som vi tog in hela vägen till Powell St. där mötte vi upp Clara! Vi gick mest runt och kollade i affärer men promenerade även runt i ett väldigt regnings San Fran. Det är ju vinter här som sagt... Vi tog bussen iväg till andra delen av stan, genom Chinatown och vidare till ett mysigt område där vi åt lunch. Duktig som jag är åt jag sallad! Sedan åkte vi tillbaka till shoppingstället vid Union Square där vi shoppppaaade tills det blev mörkt och jag och Elin var tvungna att dra oss hemmåt, trots att vi hellre hade stannat i stan! Men det var väldigt trevligt så länge det varade och ni kanske kan få se vad jag köpte imorgon, eller ja, idag för er, men imorgon för mig? Make sense? Aja, nu ska jag nog sova här, trots att klockan bara är 8PM, är det ens tillåtet? Har ju shoppat mig så trött idag, och ska ju jobba imorgon så ska upp vid 6, ändå inte okej, men det struntar jag i. Så Take Care alla! (förlåt för ett virrigt inlägg, så jag känner mig just nu..)
Clara & Elin i ett väldigt regnigt SF, Ännu mera regn..., Turisterna och en typiskt SF'gata

Mysdag

Börjar inte jobba förräns vid 3 idag heller, familjen är borta och det regnar ute. Alltså perfekt för mysdag i UGG'sen och en stor filt. En Cupcake och en Cappuchino och min dag är gjord!
Nu skype med Cecilia!

Blueberry/Banana Smoothie

Jag har väl sagt att jag älskar smoothies? Så bra på alla sätt och vis! Färgen - gör en glad, Ingridienserna - Nyttiga(Oftast..) och den MÄTTAR sjukt bra! Speciellt den jag gjorde idag med ca 2 dl färska blåbär, 1 stor banan och lite apelsinjuice!

Winter for sure

Idag är det kallt och regning, känns nästan som man är i Sverige igen, men bara nästan. Tror det ska bli bättre väder till veckan, hoppas det, vill inte gå ut och promenera i detta vädret direkt, så det får vara för idag. Ska jobba ikväll, eller ja mellan 3-9PM, antagligen gör jag inget efter det heller. Försöker komma in i allt här nu innan jag drar ifrån huset för mycket.
Annars så känns allt bra, varit här i drygt en vecka nu. I början var det lite tufft, svårt att komma in i en ny familj bara sådär men tycker det ändå har funkat realtivt bra. På Söndag ska jag nog in till San Francisco med Elin och Clara som jag inte träffat sen kursen nu, ska bli roligt att se dem igen och höra lite om deras familijer och så :)
Men nu ska jag fixa lite här innan jag börjar jobba!
Take Care

NYC part 3

Eftersom det regnar och är rätt trist väder här idag så tänkte jag bjuda er på lite bilder från NYC, rätt kassa bilder, men man tar vad man har eller vad säger ni?

Backe upp och backe ner

Tog mig som sagt en promenad ner till downtown förut där jag blev upplockad av Emelie för att åka vidare mot Alameda på andra sidan SF'bay. Där hämtade vi upp en tysk(?) tjej för att åka och äta frukost på ett väldigt amerikansk ställe. Blev att testa de amerikanska pannkakorna med sirap, ingen hit enligt mig. Till frukost stället kom även två andra svenska tjejer, som sagt är det alltid trevligt att höra svenska här på andra sidan atlanden.
Nu är jag hemma igen och börjar inte jobba förrän om 1,5h typ, så det blir att ta det lugnt och snacka med lite folk hemma innan de går och lägger sig
Imorse innan jag gick till DT, lite väl stökig säng kanske? - Utsiken imorse, dimmigt? - Påväg över SF'bay - glad!
Kan ju också tillägga att varför man inte ser mina ögon på någon av bilderna är det för mitt ena öga var typ helt igensvullen när jag vaknade så det är fortfarande lite svullet. Fråga mig inte varför, men det har hänt förr!

Ledigt i några timmar

Nu är barnen i skolan och jag ska hoppa in i duschen och bege mig ner till downtown! LATER

Morgonpromenad

Idag efter att barnen kommit iväg till skolan gick ja ut i den härliga morgonsolen och gick en sväng. Så skönt att få röra lite på sig, det är fortfarande rätt kyligt på mornarna, men solen värmer gott! Nu ska jag hoppa in i duschen så här får ni lite bilder från häromdagen att titta på!

Uphill

Som sagt tog jag mig en sväng i solskenet förut, ner till downtown och tågstationen och tillbaka upp igen. Varmt var det, solen lös starkt, tror till och med jag blev lite röd om kinderna av solen, gott! Nerför är det är det lätt men uppför är det brant, väldigt brant! Men det är bra, på med bra skor och det blir as(s)bra träning! (haha) Nu ska jag snart följa med barnen på en aktivitet, så later!

Sunny days

Soliga dagar, ja det blir man bortskämd med här märker jag. Solen har sittat fram i alla fall en liten stund varje dag. Alla säger att det är så kallt här nu, det tycker inte jag, haha! Idag var min första morgon själv med barnen, så hjälpte dem imorse och så, gick super bra! De är så snälla så. Min area director var förbi och pratade förut också, om kulturkrockar, kurser och andra au pairer. Jag var sedan iväg med min HM och skaffade ett bankkonto, så nu har jag ett amerkanskt kort jag kan använda, skönt! Nu tänkte jag gå ut på en promenad och kolla runt i området lite, behöver verkligen röra på mig nu känner jag. Hör sen!

Shopping

Lovade ju lägga upp bilder på det jag köpte häromdagen, blev lite sånt som jag behövde mest, som smink, lotion och hårband.

Wintertime

Det är vinter här nu, även fast jag är från Sverige tycker jag att California vädret är lite väl kallt nu, eller här uppe i de norra delarna iaf.
Känns fortarande lite konstigt att bo i någon annans hem, men hoppas det blir bättre med det snart :)
Jag med San Francisco i bakrunden tidigare idag

Q / A

Det har trillat in en del frågor nu det sista, men har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och svara på dem, så tänkte göra det nu! Hoppas ni som ställt dem blir nöjda med svaren :)
"Jag funderar också på att åka till USA, vilken organisation åker du med?"
Jag åker via STS, eller AuPairCare som den världsomfattande. Tycker det hitills har funkat jättebra!

"Hur bar du dig åt för att få ihop dina 200 timmars erfarenhet av barn?"
Jadu, först så har jag hjälp vänner med deras barn, sen så frågade jag på ett dagis i närheten om jag fick praktisera en vecka hos dem på ett lov i våras. Så det gjorde jag, sen så jobbade jag även som timvikarie på samma dagis nu under hösten så har fått ihop mycket timmar innan jag åkte. Men mitt tips är att söka upp ett dagis i närheten och fråga om samma sak.

"Fick du möjlighet själv att välja vart du ville bli placerad?"
När man gör sin ansökan, iaf hos STS, kan man "önska" om vart man vill bli placerad, men mitt tips är att vara öppen till allt och lämna den raden blank. Familjerna som söker au pairer går in och kollar som i en ansökningsbank med alla au pairer från alla länder och läser deras ansökningar. Sedan kontaktar familjer dig och ni pratar och sen kanske ni tillsammans väljer om ni väljer att matcha med varandra. Så både ja och nej på den frågan, det kan ju vara så att den familjen som är bäst för dig bor där du vill hamna, eller så hamnar man på ett annat ställe. För mig spelade det inte så stor roll vart jag skulle hamna, men här blev jättebra!

"Vad hade du för betyg i engelska innan du åkte?"
Engelska har aldrig varit något favoritämne i skolan och högstadiet var jag rätt ointresserad så då hade jag G/VG tror jag. I gymnasiet var det väl samma sak, men slutade på ett VG i engelska b, så var väl medel typ.

"Är det Maddy du kallas?"
Ja barnen kallar mig Maddy eller Matti :)

"Om man jobbar som au pair, får man betalt av familjen då?"
Ja det får man. Du får ju mat och husrum när du jobbar som au pair och du får ett veckobidrag på 175.25 dollar tror jag det är. Så det är ändå okej :)

"Hur mycket pengar tog du med dig till USA?"
Jag växlade in typ 1700kr innan jag åkte, så handlar fortfarande med dem. Jag kommer inte få min första lön förrän nästa fredag så kanske får använda mitt svenska kort som jag hade med mig. På det har jag pengar sparade sen sommaren och höstens arbete som jag får använda när det andra inte räcker till, resverver typ.


Hoppas ni fick någlunda klara svar på era frågor nu

San Francisco and Golden Gate Bridge

Idag var det tidig uppstigning för att göra iordning barnen och göra dem klara för att åka iväg till Acedemy of Sience i San Francisco, Golden Gate Park. Dit åkte jag med min HM och båda barnen för att spendera några timmar och kolla på saker. Efter det tog vi en sväng över Golden Gate bron, häftig känsla. Och stannade sedan på en utkiksplats och kikade lite.

Mat och shopping, bra spenderade pengar?

Till lunch idag gjorde jag och Tina pannkakor och några slemmiga brödsaker, hur gott? Sedan hämtade Emelie och Carro upp mig för en tur till San Carlos Downtown och lite mer mat, för att sedan åka vidare mot Palo Alto och Stanford. Fick mig en guidad tur runt och shoppade litegranna, visar imorgon! Gud, jag kommer bli pank snart... Åkte i alla fall runt lite och kollade i olika affärer. Var en trevlig eftermiddag och skönt att prata med lite svenskar igen, även om det inte var så längesedan sen sist :)

fönstervy och annat

Förfrågningar på hur det ser ut här har kommit, så fotade lite runt i rummet och utsikten från fönstret, kommer komma mer men en bra början i alla fall!
Jag vaknar upp vid typ 6 på morgonen varje dag här nu, hur skönt? Har nog inte kommit ifrån Sverige tiden ännu, haha. Jag ska snart gå upp och äta frukost, det finns grapefrukt och juice, YEY! :D Jag ska försöka göra kaffe också, se om jag lyckas bättre ;)

Night #3

Idag var det Tinas sista jobbdag, jag och hon var ensamma med barnen i några timmar nu på kvällen medans föräldrarna var ute och åt. Jag fick letat fram mixern nu idag också, så nu kan jag göra smoothies, YEY! H (pappan) var och handlade massor (MASSOR) med mat förut idag, så nu finns det massa bär, frukt yougurt och sånt som jag lever på. Roligt att det även handlar mat på IKEA ibland, så de har "PASTA ÄLGAR" här med, kul att se, inte för att jag brukar äta pasta älgar direkt, men man känner sig ändå lite mer som hemma då.
Eftersom det är rätt bildtomt här nu så bjuder jag på lite tråkiga bilder från sista dagen på AuPairCare Academy sålänge.

01:45PM

Hej alla! Idag har jag inte heller gjort så mycket, mest kollat runt och så. Åkte nyss med familjen runt och köpte en cykel till S, rosa såklart! En sväng in på leksaksaffären var väl också given, även om de inte skulle få något så vet väl alla svaret på den när man tar in barn i en leksaksaffär?
Tar inte så mycket bilder nu i början så kanske är lite bildtomt för er, men stå ut, det kommer!

Ogott kaffe men soligt väder

Japp, typ så, har varit vaken i i typ två timmar nu och duschat, gjort kaffe, spillt kaffe, druckit kaffet - inte gott, och ätit ett päron. Blir inte hungrig här än, eller iof, igår delade jag och deras gamla au pair på en liten (LITEN, faktiskt) pizza, så.. haha. Idag vet jag inte riktigt hur dagen kommer se ut, jag antar att jag följer Tina idag med, ska ju inte börja jobba förräns på måndag så får se hur det blir. Är rätt lost nu men det blir nog bättre snart när man kommit in i allt. Det är helt klarblå himmel ute och rätt varmt med skulle jag tro, får väl ta en sväng ut sedan :)

First day in San Carlos

Nu har jag åkt med till barnens skolor, deras gamla au pair visat mig runt lite, varit på Starbucks två gånger och så :) Det är varmt här och VÄLDIGT backigt. Jag gillart! Har varit och handlat lite med, typ schampo, balsam och lotion, kul va? Snart kommer värdmamman och Z hem, så får se vad det blir att göra idag :) Tror att jag ska göra som Tina gör (deras nuvarande au pair) och typ "följa henne". Nu är jag på mitt rum och chillar innan det kommer hem bara. Skriver nog mer sedan :)
Utsikten från min fönster igår kväll, fin teckning från barnen, balonger och utsikten imorse.

FRAMME!

Tänkte mest säga att jag är framme i San Carlos hos min värdfamilj. Barnen har jag inte fått träffa än då de sov när jag kom, så fick kika in lite bara. Men föräldrarna och deras gamla au pair är jättegulliga. Nu ska ja försöka få lite sömn så får ni en riktig update imorgon!

Nervös

Folk åker till flygplatsen allt eftersom och blir även hämtade här på hotellet av sina värdfamiljer, nervositeten ökar mer och mer. Det är så på riktigt nu! Ska fortsätta att vara nervös för mig själv och de andra tjejerna här! Haha, Take Care!

Snabb update

Ska snart åka upp för att äta frukost på hotellet en sista gång, sen blir det hämta sin väska på rummet och gå ner för lite kurs igen (roligt..) Får se när jag skriver nästa gång, kan bli länge tills dess eller så blir det om några timmar bara
Take Care

Last night at the hotel

Ikväll blev det middag i hotellobbyn här med ett gäng med goa svenskar!
Blev lite snabba bilder, klaga inte på kvaliteten(!!!)

Snart där!

Nu har snart hela kursen gått och imorgon lämnar jag NJ för CA och San Fran. Mitt plan är framme på San Francisco Internationall vid nio imorgon kväll, California tid då, så blir en lång dag imorgon, a BIG DAY! Är rätt nervös redan, haha!

Lite bilder från dagen som varit nu då
Lunchen (färgade nachos?) , Livräddning för barn, Glassar på lunchen x2, Namnbricka (Uppenbarligen..) och en rätt trött men dock glad Matilda!

Take Care

Morgon nummer två in the US

Klockan ringde 5.30AM idag också, upp och duscha och hoppa i kläderna. Är i alla fall inte trött på mornarna nu, haha. Snart bär det av mot frukosten så ska fixa mig lite till nu. Hoppas alla har en grym dag vart ni än i världen är, Take Care!
Classic bild på New York Taxi-bilar, ni får ursäkta den kassa redigering, men den gjordes under stress :)

NYC part 2

Här kommer ett gäng med bilder till från the NYC tour, enjoy.
Time Square, Jag vid Times Square - like it!, random pic, Elin, Clara, Times Square

NYC part 1

Okej, i sängen, DÖD! Som sagt känner jag av tidsskillnaden mer än vad ja trott så är riktigt trött just nu. Kan ju bero på att jag åkt på en rejäl förkylning plus det höga tempot som är här. Kom precis hem från våran NYC-tour, det var häftigt, vill definitift åka tillbaka igen! Tänker bjuda på lite bilder, men sprider nog ut de på två inlägg, blev en del! Fick köpt mig en adapter också, så nu har jag batteri på elektroniken igen, THANK GOD!

NYCx2, Clara, NYC, Elin, NYC, typ så.

AuPairCare Academy

Kurs idag, 8.00-16.15. Var rätt segt, man ville bara iväg till NYC ju!
Det är inte så mycket till lugna stunder, men det hade jag väl kanske inte förväntat mig heller i och försig.
Känner av jetlagen mer än vad jag trott också, hjärnan är rätt trög, haha!
AuPairCare - Matilda Olsson - Sweden - California

First day in the US

Sitter nu på sängen (igen..) men nu är det morgon, steg upp ur sängen vid 05.30AM för att ta mig en dusch och göra mig i ordning. Det var nog endast tack vare tidsskillnaden jag klarade att gå upp då, haha.
Igår innan jag gick och la mig, var jag uppe på andra våningen och hälsade på Elin som också kommit, en kompis till mig som åkt med samma organisation och bi bor i samma lilla Stenungsund.
Jag delar rum men en tjej från Kina och en från Brasilien, trevliga tjejer men gud vad olika man är!
Ska möta upp Clara och Elin nu om en kvart så ska vi gå och äta frukost innan kursen börjar vid 8pm
Ikväll blir det NYC, hoppas att dagen går fort så man får se New York! Kameran ska jag ha med i högsta hugg.

Landvetter->Frankfurt->Newark

Sitter nu på hotellrummet och tar det lugnt efter en lång och konstig dag. Började ju med att flyga från Landvetter imorse (06 var planet i luften) för att åka en kort tur till Frankfurt där ja mellanlandade. Där mötte jag upp Clara, en svensk tjej som bor i Frankrike så vi åkte tillsammas till Newark sedan, eller ja, båda somna rätt gott och sov så gott som hela resan. Väl framme tog det lite tid innan vi kom ut från flygplatsen och kunde möta upp resten av de au pairer som kommit och åka vidare mot hotellet. Vi bor på ett Hilton hotell i New Jersey.
Idag var det lite snabb genomgång vad de här dagarna ska handla om och sen blev det fritid. 
Imorgon blir det kurs hela dagen och på kvällen blir det New York City!!! :D Det kommer bli fett!
Uppdaterar imorgon igen

Här är lite bilder från dagen, nyttig mat man fick på planet. Med chips och kakor?!

PÅ VÄG! -tidsinställt

Om allt har gått rätt är jag nu på flyget mellan Göteborg och Frankfurt, planet ska enligt planering landa 07.50.
Hörs troligtvis när ja är framme i NY igen :)

Destination: New York

Om några timmar bär det av mot flygplatsen, jag vill vara i god tid för flyget som går tidigt imorgon bitti. Är så förväntansfull, nervös och allmänt livrädd, men jag hoppas och tror att allt kommer gå bra :)
Detta kommer ju trots allt vara bland det största jag kommer vara med om så det gäller att ta vara på det!
Det blir ju kurs i några dagar innan jag åker vidare mot SF, har hört att det inte är jätteroligt, men säkert för att alla vill vidare till sina familjer och inte vara på en kurs, som säkert i och för sig, innehåller mycket bra information.
Bilderna är från i Lördags då vi hade San Francisco drinkar till fördrink.

Min sista dag i Sverige

Hej alla där ute
Idag har jag åkt runt och flängt en del. Började med pannkakor på Tjörn för att sedan fika lite på torget och handla lite saker. Sedan hem och äta middag, sen det jobbigaste, PACKA KLART!
HERREGUD säger ja bara, en väska med 23kg och ett handbagage på 8kg, hur ska det gå till?
Ja men nu verkar det faktikst som om jag lyckats. Tror allt ska vara nerpackat och klart nu, eller ja, dator och sånt får åka ner i sista sekund, slutar väl med att jag glömmer det viktigaste sakerna.
Det känns som om jag har noll koll, med alla papper man måste ha med sig, är så rädd att göra något fel eller att jag skulle råka glömma något.
Efter 02.30 går bilen mot Landvetter så har några timmar kvar hemma. Ska gå ut och gå en sväng, duscha och bara försöka andas, kan inte fatta att jag är i USA snart!!!
Skypade med min värdmamma och barnen förut och längtar tills jag får träffa dem!
Ungefär såhär har min dag sett ut, Tjörn, Fika, Packa och PANIK!

KAOS

Kaos, jag är helt säker på att glömt något, om typ 7 timmar sticker jag iväg till flygplatsen för en LÅÅNG resa. Jag är aspepp, taggad, nervös och helt LIVRÄDD!

två dagar

Jag fortsätter med att räkna ner dagar - endast två kvar nu, nervöst!
Har som sagt haft ett gäng med kompisar över nu på kvällen, de sista lämnade för en stund sedan. Har varit riktigt trevligt att sitta och prata gamla minnen och förväntningar inför året, Cecilia som också åker, fast om en månad och till NY, och Amanda som nyss kommit hem från SF var här så det blev en del au pair snack! Eller åka i väg snack överlag, Elin ska nämligen studera utomlands till hösten antagligen, så hon skickar ut sina ansökningar till både England och USA, så får se vart hon hamnar! :)
Elin, Amanda, Jag och Cecilia

tre rätters

Har haft trevlig middag med ett gäng tjejer här nu ikväll, och har några kvar nu med, så kort inlägg nu:)
Mysigt!
Dukningen innan, ser lite värre ut nu... haha

Chilldag

Cecilia sov över här tills idag (igår?) Vi bakade och bara gjorde mest ingenting, skönt!
På kvällen var jag med när och kära och åt på restaurang och spelade quiz, bra omväxling i all res-kaos.
Jag är det mögliga monstret och Cecilia det somriga spöket ;) Bilden är dock från i höstas, bra att veta lixom.

tre dagar

Om sisådär 3 (TRE!!!) dagar är jag snart på väg till flygplatsen och om 4 dagar är jag framme i NY :)
Vet inte riktigt om jag är riktigt redo, men kul ska det bli i alla fall, får se till att få klart allt imorgon.

Dubbelmoral

Jag vet att jag gjorde ett inlägg om att jag ska vara så nyttig och gå ner vikt, det ska jag fortfarande. Men jag älskar att baka, så idag gjorde jag och Cecilia ett recept jag velat testa länge, i små portioner, så jag bakar, jag äter det knappt. (hehe)
Lite dubbelmoral, jag vet, men så länge man inte äter mycket och rör på sig så är det ingen fara ;)

Det där med mat, hälsa och träning

Alla har någon tanke om hur man vill se ut, alla har en önskan, även om alla kanske inte visar det. Det finns ideal idag som är sjuka, men det går inte att komma ifrån dem med tanke på all media.
Jag har hela mitt liv rört mig med tanke på hästarna och ridsporten, när jag la av för drygt ett år sedan började jag träna lite på gymmet. Inte mycket, men gick på några olika pass då och då. Under sommaren 2011 jobbade jag rätt mycket (restaurang, men av "finare" sort), och.... åt rätt mycket. Detta sluta med att jag gick upp i vikt sådär 6-7 kilo kanske? Brydde väl mig inte så mycket då. Men nu på hösten har jag börjat ta tag i min hälsa igen efter en slöperiod. Har dock varit sjuk från och till ända fram tills början på december och inte tränat så extremt mycket under den tiden på hösten. Men från början på december tills nu har ja tränat 5-6 gånger i veckan och kontrollerat min kost. Detta har fört med sig en friskare starkare kropp och jag har gått ner de kilona jag gick upp i somras. Nöjd. Är fortfarande inte nöjd med hur min kropp ser ut, eller jag vet att jag inte är tjock, men vill ändå gå ner några kilon till, typ 4. Men samtidigt öka i muskler.
Då kommer vi till det svåra, JAG FLYTTAR TILL USA OM TYP 4 DAGAR!? Landet där alla som bor i ett år går upp ca 10kg? omg..

Men ville få ner detta skriftligt så alla ser att jag inte ska gå upp i USA, jag ska gå NER i vikt. SLUT.

Jag ska göra allt för att äta så hälsosamt som möjligt genom att äta mycket frukt (inga tillsatser) ägg och kött, laga mycket mat själv i den mån det går och dricka kaffet SVART!

Men framförallt: TRÄNA!
Klart man vill smaka på olika gottesaker som finns i USA-landet, men då får jag faktiskt se till att promenera, cykla(?) GYMMA, skriva upp mig på kurser där man rör sig?! JA, alla medel är tillåtna, när jag står på svensk mart igen ska jag ha gått ner i vikt, inte upp.

Har börjat läsa lite träningsbloggar, man blir peppad och motiverad till att träna mer, så det rekommenderas.
På youtube finns massor med bra träningskanaler med, det är bara att söka, jag har börjat kolla och bli inspirerad av dessa tjejerna, klicka HÄR. Massa bra träningstips och man blir peppad!
Med detta sagt, vet nu ni som orkat läsa igenom det, att jag ska inte gå upp ett endaste kilo (muskler då?) upp i muskler - ner i fett. Men totalt ändå ner. Kan ju inte bryta en grej när så många vet, pinsamt? haha, nu räcker det, hörs imorgon!

Middag och trevligt sällskap


Igår hade jag några vänner över och vi lagade middag och umgicks nu innan jag ska åka. Det var jättegott och vi hade det supertrevligt! På fredag och lördag blir det fler middagar och fler goodbyes..

Internationellt Körkort

Idag fick jag äntligen det sista jag behöver ha med mig till USA, mitt internationella körkort som ja beställde för sjukt längesedan. Hade jag inte fått det idag hade jag fått ringa dem. Men nu är det här, nu ska jag bara skriva klart mitt pre departure project så är allt utom packa klart!

Pre Departure Project

Med mindre än en vecka kvar tills avresa sitter jag nu med ett arbete som är långt ifrån klart, det ska innehålla massa olika saker, men har i alla fall kommit igång nu. Imorgon ska jag verkligen försöka bli klar.

sju små dagar


låter det tala för sig själv för nu. (glöm inte att följa på bloglovin btw, klicka på ikonen i menyn till vänster.)

välkommen 2012

Med endast åtta dagar kvar i Sverige delar ja med mig av bitar av min gårdag, självklart drack jag en San Francisco för att fira in det nya året! 


RSS 2.0