Massa sand, kameler och pyramider (BILDER!)

Som ni kanske förstod efter att endast läsa rubriken har vi varit på besök vid pyramiderna där vi lånade några kameler för att se alla pyramiderna där samt den berömda Sfnixen. Nu sammarbetar även uppladdningssystemet på blogg.se så nu kan jag äntligen ladda upp bilder igen. Bilderna från när vi var och red hästar finns nu också uppe i det inlägget. 

Pool, Matförgiftning och äckligt varmt

Tänkte jag skulle sammanfatta de senaste dagarna för er. Inte så jättemycket som har hänt då både jag och min vm blivit matförgiftade och inte varit så sugna på att röra oss för långt. Sen har det varit gräsligt varmt så att röra sig är lika med döden (typ). Men i torsdags var vi iaf vid poolen hela förmiddagen och det var där vi åt lunchen vi antagligen blev sjuka av. Jag är fortfarande superblek då jag använder mig utav spf 50 mest hela tiden. Igår och idag har vi stannat inne hela tiden (nästan), igår var jag ute och gick en sväng och fikade på ett Café här i närheten men annars stannade jag inne och var lite småbitter över att inte få vara i Sverige på midsommar. Idag har jag inte varit utanför dörren, har varit över 42°C idag så kände att jag uppskattade ACn rätt mycket. Imorgon ska vi åka till pyramiderna och antagligen rida kamel, är inte så taggad som jag borde. Fråga mig inte varför, saknar väl bara Sverige lite just nu och att jag inte kan äta så mycket gör väl inte saken bättre. Valresultatet ska redovisas imorgon kl 15.00 så vi ska vara tillbaka innan dess så vi inte hamnar i värsta kalabaliken senare. Nu ska jag sova, later!

 

(Kan fortfarande inte ladda upp bilder...)


Egypten Country Side från hästryggen

(Kan börja med att säga att jag har försökt ladda upp det här inlägget, eller framförallt bilderna(vilka jag struntar i att lägga upp nu...) x antal gånger nu (där x säkert är tvåsiffrigt) och blir lycklig om det lyckas komma upp nu, sådär två dygn senare)

Med väldigt trötta ögon steg jag upp ur sängen stax före klockan slog 06.00. På med jeans, tshirt, converse vilket fick bli den mest idealiska hästoutfiten för tillfället. Taxin plockade upp oss utanför lägenheten vid halv sju och vi åkte genom Kairo för att ta oss ut till en bekant till familjen. Natten till idag var det fyrverkerier i Kairo, extra mycket tutor och oväsen utanför fönstret, valet har som många säkert redan vet varit här och igår ansåg sig en utav kandidaterna som vinnare. Men på turen till gården såg vi inget speciellt, eller allt är väl egentligen speciellt för mig då allt är så nytt, men ingen utöver det vanliga Kairo för allmänheten här. Vi åkte över Nilen och jag kunde nu skymta pyramiderna sticka upp bakom hustaken. Måste erkänna att det var häftigt att se dem, även fast vi inte var så nära idag. Vi kom såsmåningom ut mer på landet, små byar med massvis med folk som slåss tillsammans med allt skräp om platsen längs de små vattendragen.

Efter kanske en 30 minuters bilresa var vi framme vid gården där vi möttes av massvis med hundar, hästar, åsnor och massa andra djur. Kvinnan som äger stället var från Nordamerika och drev sin hästverksamhet i landsbygden precis utanför storstan.  Barnen gick runt och klappade på alla djuren innan vi fick varsina hästar som vi skulle ha på våran ridtur, eller alla utom Z som fick åka i en vagn bakom en åsna vilket han tyckte var minst lika kul. Kontrasterna är stora mot vad man får se i Sverige och USA också för den delen. Familjer lever i flera generationer i husen och det skulle kännas som om man åkt tillbaka lite i tiden om det inte vore för allt plastskräp som tar upp mycket plats på vägarna. Människorna som bor där har börjat ta vara på stadens skräp och tjänar faktiskt bra pengar på det nu. Kvinnan som hade stället berättade massor under tiden vi var ute och red, som att de inte har något fungernade soppsystem och därför allt skräp samlas i högar överallt. Men om man bortser från allt skräp och damm är det väldigt fint därute och periodvis riktigt grönt med fina blomstrande trädgårdar (dock vattnas dem rejält för att hållas vid liv). Längs med vägen fick man se många barn som hjälper sina familjer med att hämta vatten eller att hämta mat med hjälp av åsna och vagn. 

När vi kom tillbaka till stallet fick barnen leka i vattenspridaren i hennes trädgård och vi åt medtagen lunch i skuggan i sällskap av några hundar. Vi kom tillbaka till lägenheten vid 11 tiden och det var dush för alla innan man kunde röra något pga att man var så dammig och luktade häst. Efter det har vi mest tagit det lungt och vilat. Planen var att vi skulle på bio förut men när vi väl var där gick den inte så vi gick till ett lekland med barnen istället. Nu är det sängen för mig, imorgon ska vi åka till poolen igen, saknat den, haha. 
Ha det så bra vart ni än befinner er i världen!

 

Båttur på Nilen

Klockan ringde före 06.00 imorse för att snabbt stiga upp och göra sig i ordning innan taxin var här för att hämta upp oss. Tanken var att vi skulle åka till pyramiderna, men efter totalstopp på vägen och ett klokt beslut om att vända om åkte vi till en hamn och åkte ut med en segelbåt på Nilen istället. Var jättefint väder och eftersom det var såpass tidigt tillsammans med de vindarna som var på Nilen var det precis lagom varmt. Vi var ute i ca en timme innan vi åkte och åt frukost på en restaurang. Nu senare har jag passat barnen medans min värdmamma träffat några vänner men kan inte påstå att det var varken ansträngande eller tråkigt. Sedan har alla tagit en middagslur förutom jag, funderar på om jag ska göra det nu men vi får se. Här har ni i alla fall lite bilder från dagen. Imorgon ska vi åka till en kompis till värdfamiljen som har hästar så S kan få rida, ska bli intressant att se hur hästarna ser ut och hur de har det här. Ska ta med mig kameran så förhoppningsvis har jag lite bilder att visa då. 

(Detta inlägget skrevs för drygt fem timmar sedan, kunde inte ladda upp bilder då pga blogg.se's nya sida)

Kairo

Lite bilder från gårdagen med systemisen, kanske inte så roliga, men bätte än inget?

170612 Egypten

Yes, ny kategori på bloggen och som ni kanske vet vid det här laget befinner jag mig i Egypten. Var några dagar sedan jag skrev nu, men känns som igår, var nästan det för mig då jag sov knappt något alls förrän igår. Taxin kom och hämtade mig kvart i fyra på morgonen (03.45) och jag var framme i Kairo vid halv tolv (11.30).Resan tog mig totalt ett dygn tror jag (borde vara lätt matte, men ärligt är jag för trött, haha) men eftersom jag inte sov något natten mellan lördag och söndag i de tidzoonerna jag befann mig i så sov jag konstant i tolv timmar natten till idag så känner mig inte speciellt jetlagad. Trött är jag dock ändå, måste vara värmen, kan ju inte direkt påstå att jag är van vid över 35°C även om det säkert var bättre att komma från Cali nu istället för Sverige. Fick bra fönsterplats på bägge planen vilket var skönt då jag speciellt vid flyget mellan JFK och Cairo hade tyckt det varit jobbigt om jag skulle behöva åka mellan massa folk som dessutom pratar på ett språk man har noll koll på. Satt brevid en Amerikan/Egyptier så hade någon att prata med om jag skulle vilja (haha) vilket var bra då resan faktiskt tog säkert 11,5h efter lite förseningar.

Väl framme i Kairo blev det VARMT och då snackar vi inte svensk sommar varmt direkt, utan bokstavligen talat, ökenvarmt! Det var väldigt mycket folk på flygplatsen och alla frågar om man vill ha hjälp. Behöver jag säga att jag var ensam blond? Min värdpappa mötte upp mig på flygplatsen och vi hade en chafför som körde oss till lägenheten där vi bor. Tänkte först det var lite överskattat att han inte körde själv, men innan jag ens satt mig i bilen förstår jag varför. Det är verkligen dåranas paradis på vägarna, det finns filer men varför använda dem när man inte måste? Kulturen här är verkligen annorlunda, men alla jag har träffat av deras släkt och vänner osv är verkligen jättetrevliga, det är mest bilarna, kläderna och ja värmen då om man nu kan räkna in det i deras kultur då. Lägenheten är deras egna och ligger i ett relativt tyst område (om Kairo kan vara tyst vet jag inte) och det är väldigt fint här trots en del skräp på gatorna och bilar som trängs om att få komma fram.

Nu de första dagarna har vi som sagt träffat lite släkt till min värdfamilj och hängt en del vid cluben de är medlemmar i. Den är superfin och världens godaste smoothie gjort på endast mango, frukten här är verkligen supergod, men man måste vara noga att tvätta den med särskilt medel innan man äter den för att inte bli sjuk.
Imorgon ska vi ta en sväng till pyramiderna och jag hoppas att få ta lite bilder, ska be min värdmamma ta någon bild på mig med så jag har det också att visa :) Jag är excited (vad säger man på svenska...? Haha!) att se och göra allt här i Egypten, så kul att man får se det mer från insidan och inte bara som tursist även om man verkligen känner sig som en, speciellt med tanke på att man är rätt ensam som blond, haha. 
Som sagt är jag väldigt trött och är ett under att jag fått ihop ett sånt här faktiskt väldigt långt inlägg som det blev just nu. Nu, sova. 

Senaste dagarna via Instagram



Hejdå USA, hej Egypten!

Är uppe olagligt tidigt just nu, steg upp ur sängen kvart i tre (på natten jaa..) och nu sitter jag och väntar ut tiden innan jag ska åka till flygplatsen vid kvart i fyra. Ska mellanlanda på JFK i NY vid 3pm deras tid innan jag hoppar på Cairo planet. Är livrädd att jag inte ska hinna mellan terminalerna, men det ordrar väl sig. Kommer vara framme i Cairo vid 11.15am Egypten tid så kommer få vara igång hela dagen för att försöka komma in i tiden så fort som möjligt. Har såklart packat ner kameran, det nya objektivet och datorn så jag hade iaf tänkt att jag ska blogga:)
Ne nu ska jag dubbelkolla så jag har koll på alla papper och så ber vi till gud att taxin är här i tid.
Ska uppdatera er så fort jag får chansen senare.

Just a litte more

Innan jag packar ner allt inför den stundande resan känns det bra att få lägga upp lite bilder från förra veckan. Dessa bilderna är från min Lördag, sista heldagen med mina bröder och Alexander. Vi åkte över Golden Gate Bridge och vidare till Muir Woods, bägge ställerna har jag ju redan varit på, men vad gör det när man har bra sällskap?

Nikkor 28mm f/1.8G Nano Crystal Coat

Yes, nu har jag äntligen köpt ett nytt objektiv. Det andra som ja köpte skulle jag ju bara ha "sålänge" vilket slutade i 1,5 år, haha! Men älskar fortfarande mitt sjukt prisvärda 50mm f/1,8 men för landskap och mer vardagsfoton blir det lite för trångt på min D300s. Så Nikons nya 28mm kändes perfekt för mig, speciellt nu när vi ska till Egypten. Jag har inte fotat allt för mycket med det ännu då jag mest jobbat, har en del bilder på barnen men de får ni tyvärr inte se. Kommer komma upp lite bilder med det från när mina bröder var här och de här nedanför som jag precis tagit. Ni får ursäkta att jag är helt nyvaken och osminkat och hoppas inte ni blev allt för rädda, men det var för att visa hur skarpt det faktiskt är. Detta landade på lite drygt 6000 kr med UV filter och så. Vilket jag tycker är ett helt okej pris för en objektiv som detta. Måste tillägga att det är supertyst, man hör knappt när det fokuserar och det riktigt piggt, inga slöa fokuseringar här inte, gillas!

5 månader

Glömde ju säga att jag hade fem månader i USA i lördags. En månad till och jag är halvvägs, galet! (Dock kommer jag inte befinna mig i USA på min halvårsdag, haha)

If you're going to San Francisco make sure to...

...bring a camera! Marcus, mina ena bror va som en riktigt proffsfotograf under dagarna i SF. Mina bröder hade med sig våra föräldrars systemkamera och den använde Marcus flitigt! Hoppas på att få se bilderna på Facebook såsmåningom när de landat i Sverige igen efter sin tur i LA och Vegas.

Tänkte ta att berätta lite om mina dagar med dem i SF nu och lite bilder från min kamera såklart! Började med att jag åkte in mot stan på onsdagmorgonen och efter att fått vänta på bussen som skulle ta mig från Union Square bort till Union Steet (förvirrande, men inte nära..:)) mötte jag äntligen upp grabbarna. Det första hotellet som de bodde på låg i de värsta kvarteren i SF, riktiga gangster kvarter med riktigt hög kriminalitet (Unvik helst allt mellan 4th-9th St, nära Union Square). Så efter lite snabb research fick jag hjälpt dem hitta ett nytt hotell så de kunde byta, man vill ju inte riskera att bli rånad eller nerslagen eller något när man kommer hem på kvällen. Det nya hotellet var lite dyrare, men då ingick WiFi, frukost och det bästa av allt, POOL.

Det var riktigt toppenväder alla dagar, ingen dimma så långt ögat kunde nå och temperaturen låg vid 20°C hela tiden (Dock inte kvällarna som alltid blir kallare, läs MYCKET kallare). När jag mött upp dem på onsdagmorgonen hade de redan varit uppe länge pga jetlag, så det blev lite häng vid poolen innan vi gav oss ut för lite sighseeing, tog en promenad mellan kullarna bort till Italy town och en sväng in på det stora China Town som finns i SF. På Torsdag morgonen blev det en promenad bort mot Marina District i någon timma innan vi chillade lite vid poolen igen för att senare ta en sväng ner på Union St där killarna shoppade loss lite mera. Alla dagar har vi ätit ute och de som haft åldern inne har druckit öl, var verkligen fem toppendagar! Berättar mer om de andra dagarna i nästa inlägg, med mer bilder :)
Calle, Marcus och Alexander - Marcus och Alexander - Calle - Marcus - Alexander - Marcus - Marcus - Alexander, Marcus och Calle

Märkte att bilderna inte riktigt ligger i ordning med tanke på va de har på sig, kanske bara jag som tänker på det dock, haha.

Calle och Marcus är det som är mina bröder om någon missat det, Alexander är deras kompis.

Vad har hänt?

Får erkänna och be om ursäkt för totalt värdelös bloggning (ingen alls..) på över en vecka. Har haft mina anledningar som bla datorkrash (LÄS allt försvann dvs bilder, program (photoshop...) musik och filmer, ja allt!) och besök från Sverige dvs SEMESTER. Så det är min ursäkt för att bloggen fått lida.
Så vad har hänt sedan sist? Ja, sist jag bloggade var om Yosemite, vilket var för två veckor sedan. Förra helgen var det massa bråk med daton, fram och tillbaka till apple store massor med gånger, picknick med Carro, shopping med Emy och Elin på både Stanford, Hillsdale och lunch på IKEA. Veckan började med två jobbiga arbetsdagar då Z inte går i skolan så är hemma med honom på dagarna. Men i måndags slutade jag dock vid 3 så gick ner till tåget för att åka till flygplatsen och möta upp mina bröder och Alexander som landade vid femtiden. Var så konsigt att se dem på flygplatsen såhär efter 5 månader, men hur roligt som helst såklart! Följde med dem in till SF till deras hotell och drog med dem ut när de åt, skulle sedan skynda mig ner till barten (tunnelbanan här), trillade lite i en stentrappa så jag knappt kunde gå (K L A N T) innan jag åkte hem.
Tisdagen jobbade jag över 12 timmar så var gott seg på kvällen, sov hemma den natten för att tidigt kunna åka in till SF och möta upp grabbarna på onsdagmorgonen. Skriver mer om mina dagar med Sverigebesök i ett annat inlägg. Nu ska jag börja packa inför Egypten (Mindre än en vecka tills jag åker!).
På Golden Gate bron igår.

RSS 2.0