Hjälp mig, min andra halva dog

Ja, så kan man säga. Min MacBook Pro dog helt plötsligt under det spännande Wermland forever avsnittet jag kollade på förut. Har försökt starta den på alla möjliga vis men nej nej. Det får bli att ta den till Apple store, och Emy är en ängel som hämtar mig och snart åker vi till Hillsdale så hoppas vi att den går att fixa. Så skönt att det finns Apple stores nästan inom varje mil längst bay area så det är lätt att få hjälp. Får lite smått panik då jag inte har backup sparat något från USA och att vi åker till Egypten om mindre än tre veckor, yes. Önska mig lycka till, det kan jag behöva...


Yosemite National park

Klockan ringde strax efter 4 på söndagmorgonen för att åka till Yosemite, en bildfärd på drygt 4 timmar. Emy kom och plockade upp mig klockan 05.00 för att åka och hämta Malin och Linnea i Los Altos och Elin i Los Gatos. Pigga och glada tjejer taggade för några timmars hikeande. Vårat mål för dagen var att få se alla fina vattenfall, gå en hike och se en björn, ungefär så, dock fick vi aldrig se någon björn tråkigt nog. När vi kom fram till parken fick vi först stå i en timmas kö för att komma in för att sedan inse att vi har knappt någon besin alls kvar och närmsta bensinmack ligger 15 miles bort, panik! Vi fick i alla fall parkerat bilen och glömt av vårt besinproblem för ett tag när vi åt lunch och begav oss med buss mot våran hike. Vi valde en utav de mest populära spåren som skulle ta 6-7 timmar (jo visst...) och traskade allt längre upp i bergen.
Det var jättevackert och våra kameror gick på högvarv (även fast jag nog aldrig tagit så lite kort som jag gjorde igår..) Det var rätt kämpigt ett tag i uppförsbackarna och alla trappsteg som var byggda in i berget, men vi var 5 nöjda tjejer när vi väl var uppe vid början på vattenfallet som var vårat mål. Där uppe satt vi en timma och bara njöt av utsiken och vilade våra ben innan det var dags att gå ner igen. Överallt var det hur mycket ekorrar som helst, tama var dem också, rätt äckligt faktiskt! Haha, som råttor med svans. Nerför var det jobbigt att gå, så brant på vissa ställen och min ena fot gled fram och tillbaka i skon så min ena tå blev helt avskalad. Våran hike blev på ca 3(4?) timmar med inklusive stoppet på mitten och fotopauser. Totalt kom vi fram till att vi gått över 2 mil (inte miles) och var helnöjda med tanke på att det inte var platt direkt. In och unna oss något att dricka innan vi begav oss hemåt igen. Efter några stopp på vägen var jag äntligen hemma i sängen och somnade som ett litet barn.
På väg in i nationalparken - fina berg och vattenfall - Malin och jag, trötta på toppen - Tacka vet jag räcken - Linnea - Emy och Elin - På väg neråt igen - Fina vyer i Yosemite. Har fler bilder, men det fick räcka med dessa i detta inlägget, får lägga upp fler i veckan :)

Memorial Day

Idag var en helgdag här i staterna, memorial day som är en dag man ska hedra alla amerikaner som deltagit i något krig genom tiderna. Så var ingen vanlig jobbdag, började vid 12 (skönt att jag fick sova ut efter den låånga dagen igår) och hjälpte till att fixa iordning inför alla gäster som skulle komma hit. Vi skulle ha 7 familjer över för en barbeque med stor hoppborg och grejer för alla barnen. Så med nästan 20 ungar i huset har det varit en busy dag, men tiden har ändå gått fort då det hela tiden varit saker att göra. Nu är jag helt slut, imorgon är det vanlig dag igen så börjar vid 6. Men efter mitt morgonpass lovar jag att lägga upp mer bilder från Yosemite, nu orkar jag faktiskt inte det, haha. Men som igår kan ni väl få en bild att kolla på :)
Tråkigt att jag bara hade mitt 50mm objektiv, bilderna hade blivit så mycket bättre med ett vidvinkel, men man tar vad man har :)

Sanfran / Yosemite

Igår åkte jag och Emy in till SF en stund under dagen, skulle jobba vid fyra så åkte in tidigt och stannade några timmar för att uträtta lite ärenden och äta lunch med lite andra au pairer. Köpte 2,5(!!) ny bikinis samt lite saker på VS och kollade efter ett nytt objektiv. Har ett som jag vill ha nu, är nästan 100, måste bara vänta på mer pengar så ska jag beställa hem det :) Imorse bar det av till Yosemite som är Kaliforniens största (och bästa?) nationalpark som är känt för sina fina vattenfall såhär års runt vid de fina vandringlederna. Mer om detta får ja berätta imorgon, för har varit uppe i allt för många timmar nu (gick upp vid 04am i morse och kom hem typ nu, midnatt). Men ett litet smakprov på bilderna kan ni allt få innan sömnen tar över :)
Trött tjej på hög höjd efter tusentals trappor och många kilometer senare.

Be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde

Lite mera bilder från Seattle, ni kan vara lugna, blir nog bara ett till inlägg med bilder därifrån, jobbigt mycket bilder?
Känns som om mitt hår har växt en del, snart dags att kapa av det på mitten, vågar jag eller är det bara dumt?
För mycket prat, nu blire sängen trots klockan bara är strax efter nio.

250512

Då var det fredag igen, en vecka sedan jag och Emy var på väg till Seattle, tiden går så fort! Veckan har varit supernormal, med jobb och lagom bra väder. Nu dock ska det regna idag, känns bra när folk ligger och solar och äter utomhus i Sverige. Då blir man lite avis och hemlängtan kanske tränger sig på litegranna. Igår var jag på gymmet (Ja, ni hörde rätt!) i två timmar, och behöver jag ens säga att jag har en träningsvärk från helvetet? Känner att jag måste hålla igång med träning om jag ska hålla mitt löfte om att inte gå upp i vikt under mitt år, snarare ner, vi får se hur det går. Ja, bara av att kolla på mina senaste Instagram bilder märker man kanske att jag borde träna? Men Hamburgare, Cola, Starbucks frukost osv, haha. I helgen blir det främst jobb, men är ledig på Söndag som vanligt och då bär det av till Yosemite som är Kaliforniens största nationalpark med vattenfall, fina hikespår och BJÖRNAR, döda mig inte, snälla! Får se hur det går, funderar på att impulsköpa ett nytt objektiv innan dess, får se hur det blir med den saken senare.

Pike Place Market & Space Needle

Ett annat av det mest turistiga platserna i Seattle är Pike Place Market som är en slags marknad nästan nere vid hamnarna i Seattle. Det är jättemysigt med massor med olika sorters mat (främst fisk, grönsaker och frukt) som man kan köpa över disk. Vissa av försäljarna här även en liten show när folk handlar, underhållning! Efter vårat besök där på Lördagen gick vi vidare mot Space Needle för att se om vi kunde åka upp sväng. Restaurangen var fullbokad så vi valde att köpa ett Day and Night pass så man fick åka upp en gång i dagsljus och en gång på natten. Väl uppe var det väl inte så jättecoolt, Seattle är ingen jättestor stad att kolla på, men var ändå roligt att ha varit där. Om ni ser på nedersta bilden kan ni skymta snötäckta bergstoppar i bakgrunden.


12/100 dagar

Ja, om 12 dagar kommer mina bröder och om 100 dagar får jag träffa mina föräldrar igen. Har några nedräknare på sidan av bloggens startsida som jag håller koll på. Längtar jättemycket tills jag får träffa dem alla igen.
Min fina mamma och pappa som jag först får se om 100 dagar igen.

Market Theater Gum Wall

Ett annat ställe vi besökte i Seattle var th Gum Wall, som det låter - en vägg full med tuggummi. Det är egentligen väldigt äckligt, men ändå coolt. Därav min rätt skumma skratt när jag trycker fast mitt tuggummi på väggen, haha. Men helt klart värt ett besök om man är i Seattle. Väggen hör till Seattles gamla Teater och har funnits sedan -93.

Lördag förmiddag

Inte så mycket att tillägga, ni får kolla på bilderna. Är förövrigt fortfarande kär i min MK väska, just so you know :)

#1 Starbucks

Har haft en bra helg i Seattle, och med ett besök i den staden måste man ju besöka det första Starbuckset! För er som inte vet det så kommer kaffekedjan Starbucks från Seattle, det var där allt började med den lilla kaffekedjan som nu finns så gott som över hela världen. Nere i mysiga Farmers Market ligger det första Starbucks Coffe, ett givet besök om man är i närheten och jag beställde min all time favvis, En Grande Cappuchino.

Sleepless in Seattle

Heeey, tänkte mest bara göra ett blogginlägg från mobilen och säga att jag lever. Vi är nu på hotellet mitt i centrala Seattle. Har hunnit med allt från att strosa runt nere vid vattnet, ta en kaffe på det första Starbucks'et, kolla affärer, se på bio och lite till :) Mer om detta får ni veta på måndag med massa bilder och annat skoj. Imorgon ska vi bla kolla in tuggummiväggen och Space Needle. Hoppas alla har en bra helg oavsett var ni befinner er i världen.


Så som det ska se ut

eller vad ska man säga?
HJÄLP? - Kolla in skuggan... - Jobbigt att vara fotograf må ja säga - Lite roligare turistbild på Emy och mig - Talking to me?

Mängder med mat & Seattle snack

Vardag, men redan onsdag och eftersom jag bara har en fyradagars jobbvecka så är det sista imorgon, yeey! För på Fredag förmiddag åker jag och Emy till Seattle. Ska bli riktigt kul att komma iväg och se lite nytt, kanske blir lite shopping med? Kameran ska laddas så vi kan göra många photoshoots så ni får mängder med bilder. Dock kommer varken jag eller Emy ta med oss dator, så ni får ha tålamåd tills Måndag. Kanske kan bli någon mobiluppdatering om jag hittar ett Wifi nät någonstans. Sen så ska jag försöka uppdatera min Instagram också. Men åker ju inte föränn på Fredag morgon så hinner göra i alla fall ett inlägg till. Här får ni som inte har Insta se lite bilder från det senaste dagarna.
Elin på restaurangen i Lördags - Min goda pasta med tomat/basilikasås - Favoritlunchen igår, avocadosallad och tomatäggröra - Bakade en sockerkaks dalahäst igår, lite för kompakt, men visst är den söt?

Instagram @matilove

Min Instagram används stundtals väldigt flitigt och bilder kommer upp där oftare än på bloggen. Så följ mig gärna där också om ni vill: @matilove. Dessa bilderna under är ifrån September tills i Lördags. Så är under ett rätt långt tidsintervall, men om ni kollar in min Insta så kommer ni mötas av främst mat/dryck bilder, lite mera jag sådär :)

Converse

Igår - Söndag, vaknade jag och Elin upp i hopp om att kunna sola oss lite nere vid poolen. Till vår besvikelse möttes vi av en lika tjock dimma som jag mötte dagen innan på stranden. Himlen var så grå den kunde bli och dimman nästan såg nästan ut som regn som stod stilla i luften. Perfekt shoppingväder sa vi va? Vi sket i frukosten och drog iväg till ett närliggande shoppingcenter för att köpa lite saker. Jag tror jag hade köpstopp, men det hävde ja så fort jag såg att jag hade för mycket pengar på kortet (hehe). Ne, men köpte bara lite välbehövliga basgrejer på H&M på det första stället, och en frukostsmoothie på Jamba såklart! Efter några timmar åkte vi vidare för att möta upp ett stort gäng med au parier på ett annat shoppingställe och det blev att sitta ute på ett mysigt lunchställe då solen kommit fram och det blev riktigt varmt och skönt. Satt och tjötade i några timmar innan vi delade på oss igen och några av oss begav oss för att shoppa lite mera. Jag fick köpt mig ett par converse, de första jag köpt i USA. Knappt 350 kr fick jag betala, vilket är mindre än halva priset mot hemma. Så får väl köpa mig minst ett par till innan mitt år är slut då Converse är i princip de enda par skorna jag kan ha utan att få skoskav. Jag släpade med mig kameran hela helgen, men inte en enda duglig bild blev det (av typ 3...) Så ni får faktiskt inga bilder från min Söndag. Kanske slänger upp några bilder från Instagram senare från Lördagkvällen annars får ni nöja er med en bild på mina nya skor.

Half Moon Bay

Lördag och jag jobbade mellan sju och tolv. Körde barnen till deras träning och kollade på dem i två timmar, sen snabbt hem och byta om för att åka med Emy och Danielle till Half moon bay. Stranden ligger knappt 30 minuter härifrån, så tror ni inte vi blir besvikna när vi åker från ett 27 gradigt San Carlos med klarblå himmel till ett jättedimmigt Half moon bay och ca 17 grader? Jaja, ner på stranden en stund ändå när vi ändå var där. Det är typiskt för San Francisco att det är så foggy längst kusten och ibland ser man knappt något bara några meter bort. Vi blev inte så långvariga så hem igen och jag slappade lite och gjorde mig i ordning för att åka till Elin i Los Gatos. Så traskade ner till tåget och var framme i San Jose vid åttatiden där Elin hämtade mig. Vi åkte till LG downtown och åt en god middag på ett pastaställe. Hem och tjöta några timmar innan sängen för att gå upp relativt tidigt dagen efter. Bra dag :)

Grattis Marcus!

Idag fyller min yngsta storebror 24 år, nästa år är du halvvägs till 50, det du! Hoppas du får en jättebra födelsedag hemma i Sverige så ses vi om knappt en månad. Längtar efter er!


110512

Fredag idag, vilket inte betyder ledigt för mig. Jobbar hela eftermiddag och kvällen, kul va? Kom nyss hem från en härlig powerwalk på över en timma ute i hettan, för ja, det är varmt! Ska göra mig iordning lite snabbt innan jag börjar jobba. Imorgon ska jag jobba ett morgonpass, vilket gör att jag är ledig från 12 imorgon! Ska åka ner till Elin och sova där, så får vi se hur vår söndag blir. Här får ni ett bevis (För annars hade ni väl inte trott mig?) på att man kan köpa Gevalia kaffe på Safeway här i Kalifornien.

Lite mera Napa Valley

Fick som sagt en del bilder från Emelie häromdagen, och eftersom hon inte bloggar (längre) så är det lika bra att jag slänger upp ett gäng här :)

Överlevnad

Igår fick jag paket från Sverige, nu överlever jag ett tag till. Godis, Compeed till mina trasiga fötter och salvor till mina ögon. Tack Mamma och Pappa!

4 månader / 120 dagar

Onsdag och solen skiner varmt ute, idag var det 4 månader sedan jag lämnade kalla Sverige bakom mig för att börja mitt år som au pair i USA. Det är 120 dagar, låter som en ganska kort tid? Men är en tredjedel av mitt år vilket jag ändå måste säga gått väldigt fort. Det är så mycket som händer/ska hända nu också så snart har jag väl ett halvår borta från Sverige utan att ens hinna blinka. För om 9 dagar åker jag och Emy till Seattle, oj, har jag missat att säga det? Ni som varit uppmärksamma har kunnat se det i min sidomeny ett tag där jag har några olika räknare, men till Seattle ska vi i alla fall! Ska blir superkul och vi ska vara sådär jätteturistiga som bara vi kan, haha. Bara lite drygt två veckor efter Seattle kommer mina bröder och en kompis till dem hit för att hälsa på/resa vilket ska bli jätteroligt det också. Ska följa med dem i några dagar. Sen så veckan efter det så åker jag till Egypten i en väldans massa veckor. Så har en massa inplanerat nu, har mer saker jag vill göra, men pengarna ska räcka till också så det gäller att jag prioriterar rätt nu :) Men det är roligt och så mycket nya saker som man får se som man aldrig skulle fått se annars, det är så kul! Lär vara mitt mest händelserika år i mitt liv hittills! Jag var hemma hos Emelie igår kväll, fick snott några av hennes bilder från San Francisco i Söndags, så här får ni ett par.
Sanna och Jag - Emy, Sanna, Emelie och Jag

070512

Mitt minsta värdbarn var ledig från skolan idag så jag fick jobba mellan 06.30-12.30, helt okej. För värmen var kvar även idag så direkt när jag slutade kom Hannah och hämtade upp mig så åkte vi till en pool en bit härifrån. Där spenderade vi nog 3 timmar innan en sväng till Target för att köpa lite smått och en Frappe för halva priset, helt ok! Hem till Hannah en sväng för att sedan åka med Emelie och Emma till Stanford Shoppingcenter. Ingen shopping för mig dock, måste hålla i mina slantar! Men middag på Fresh Choice där man betalar ca 10 dollar och får äta hur mycket man vill av allt, och det finns olika sallader, soppor, pizza och massa goda kakor och glass. Man blev mätt, men vill nog inte veta hur många kalorier man stoppade i sig... Haha, nej men det var gott och en bra dag överlag :)

San Francisco

Söndag betydde helledig dag för mig och många andra au pairer. Perfekt för en heldag inne i San Francisco kände vi. Så jag Emelie och Emy åkte in vid 11 tiden och gjorde lite ärenden inne i downtown innan vi mötte upp Sanna och Melly. Vi köpte med oss dryck, Frappuchino i mitt fall, och satte oss vid Union Square en stund i värmen. För ja, det var riktigt varmt inne i SF idag, det brukar ändå vara ganska många grader kallare bara man kommer in till City här ifrån San Carlos. Men idag var det riktigt skönt inne även i stan, kanske lite för varmt i San Carlos under dagen då vilket var skönt att slippa. Jag gjorde inte direkt slut på så mycket pengar idag, gled mest runt och drömde mig bort, det enda ja spenderade pengar på var mat och resan fram och tillbaka lixom, duktigt!När vi åkte hem vid sex-sjutiden följde jag med Emelie hem i några timmar, skönt att bara slappa i hennes hus. En bra dag helt enkelt, inte överdrivet många bilder från min sida dock, men så länge det är några är det väl bra? Ska bli bättre, lovar!

Parkhäng

Igår (Lördag) vaknade jag upp hos Emelie rätt så tidigt tillsammans med det andra tjejerna. Jag och Emelie åkte och lämande Sanna och Therese på tåget för att sedan åka till en park med Emy och Carro några timmar innan jag skulle börjar jobba på vid tre. Vi köpte smoothiesar på Jamba och satte oss på filtar i solen och bara tjötade och njöt av det fina vädret. Skön dag helt enkelt, dock jobbade jag mellan 3 och 9, men barnen var snälla och skötte sig bra så inget jobbigt direkt.

Restaurangbesök och slumber party

Gårdagen börjades med jobb, slutade vid halv sex, bytte snabbt kläder, slängde på lite smink innan Hannah kom och hämtade upp mig. Vi skulle åka hem till Emelie för att sedan hämta upp Therse och åka till Wahlgreens och handla lite gott inför kvällen. Vidare sedan till Hillsdale där vi mötte upp Carro och Emma för att äta middag på The Cheesecake Factory, standard? Men först hämta Sanna vid barten i Milbrae. Många namn, hänger ni med? Vi hade i alla fall en trevlig kväll där och jag och Sanna bad om varsin "Surprise us" under 15 dollar, halvlyckat blev det, men mätta blev vi, och det är väl det som räknas? Mätta och betlåtna styrde en del av oss vidare hem till Emelie där det blev kex och vinkväll. Vi satt uppe och pratade till småtimmarna och det var väldigt trevligt. Jag, Sanna och Therese sov över hos Emelie så gjorde inget att klockan blev mycket eller huvudet lite snurrigt. En bra kväll helt klart!
Emelie - Therese - American style? - Emelie blev lite suddig framåt timmarna - Sanna med vinflaskan i högsta hugg i ena handen, i den andra har hon... träningsskor?

Första Maj

Redan maj månad, galet vad tiden går fort tycker jag. Igår gick jag ner till Emelie på förmiddagen och vi hängde hos henne en stund för att sedan åka och ta en smoothie på Jamba Juice. Började jobba vid halv tre och åkte till parken med min vm och barnen. Inget annat roligt som har hänt, så finns inte så mycket att berätta. Imorse var det jobb som vanligt och sedan blev det skype med mamma och pappa. Nu ska jag ta mig en promenad innan jag börjar jobba, antagligen en sväng in på Safeway också, tänkte köpa Gevalias kaffe som de faktiskt säljer där, gott!

RSS 2.0