By Night

Kan inte direkt påstå att jag varit ute direkt mycket här i USA, bara blivit hemmakvällar med vin och några öl (ja, faktiskt) när mina bröder var här. Men i lördags bestämde jag, Cecilia och Clara att vi ville ut. Clara har lite koll då hon bor i stan, men för mig och Cec var det nytt med SF. Började med att Clara kom över till vårat hotell på lördagkvällen för att ha lite förfest med goda drinkar. Sedan ut för att ta bussen till baren vi skulle till (jo tjena..) Den skulle gå 10 min senare och för er som inte varit i SF på natten är det KAAALLT(!!!) så det fick bli en taxi vilket ändå bara blev några dollar per skalle. Det var en jättebra bar (med gratis choklad och allt;)) och vi träffade massvis med trevliga männsikor. Vi tjötade och dansade (eller, gjorde jag verkligen det, dansa asså?) så min hals gjorde ont dagen efter och fötterna var som vanlig såriga och ömma. Men vad gör det, vi hade en toppenkväll och jag måste verkligen ut i SF igen! Vi hade dock ingen kamera med oss vilket kanske var lite tråkigt, men men, det får bli en annan gång :)
Jag och Clara innan vi stack ut

Saturday in San Fran

Lördagen började med att gå upp tidigt för att ta tåget in till SF på morgonen så vi kunde hinna med så mycket så möjligt under dagen. Det var sjukt mycket folk inne i staden, ett tecken på att semestrarna inte är slut ännu, ska bli så skönt när alla turister är borta, eller ja, det är nog alltid många turister i SF men allra mest just nu. Vi började med att gå till vårt hotell vi skulle bo på under de kommande två nätterna där vi dumpade våra väskor och gick för en kaffe för att promenera genom Chinatown vidare ner till Pier 39 och Fishermans Wharf för att ta en båtcruise på bayen.
Båten var ute i en timma och vi åkte under Golden Gate Bridge, rundande Alcatraz Island och såg även vilda delfiner som hoppade runt oss! Var hur coolt som helst att se dem där, visste inte ens att det fanns delfiner här (haha, trodde jag hade koll, men nej..). 
Fina SF från Bayen - På båten - Golden Gate Bridge i all den vanliga dimman - Alcatraz Island - Typisk SF att man bara ser halva GG Bridge.
 
När vi kom tillbaka blev den fika på Ghiradelli Square parken med fin utsikt över Golden Gate. Sen blev det att ställa sig i den långa kön till Cable Carsen för att få bocka av ytterliggare en sak på min egna turistlista. Har i princip bara att åka ut till Alcatraz kvar nu. 
 
 
 

Busy days

De senaste dagarna har det verkligen varit full fart. Har hunnit med allt från massa turistsaker, goa middagar till fest och shopping. Hade i alla fall en toppen helg med Cecilia som åkte hem imorse. Idag jobbade jag i 13h så något jätteinlägg blir det inte nu heller. Imorgon jobbar jag "bara" 8h så ska ut och promenera på eftermiddagen och planera helgen lite. Ska berätta mer om helgen som varit också, så imorgon när jag slutat jobba ska jag berätta mer om den. Hoppas alla hade en bra helg hemma också, även fast det redan är onsdag där. Blev ju en långhelg för mig då ja var ledig igår också. Nu ska jag sova, pusshej!
Morgonkaffe på Union Square i söndags. Vad gillar ni brallorna förresten? Wildcard, men gillar dem ändå. 

Friday

Snart slår klockan över till lördag men än är det fredag. Idag har jag jobbat från 13-17 som sagt men innan det gick jag och Cecilia ner till downtown San Carlos för att besöka CVS och Starbucks för lite kaffefrukost. Så vi börjde dagen med en bra promenad ner för berget och upp igen, bra med tanke på allt svenskt godis jag fått hitskickat efter min födelsedag (mums!) När jag slutat vid fem gick vi ner och tog tåget till Hillsdale där det blev lite mer shopping (ooops, måste sluta, jag vet...) och för att äta god middag på The Cheesecake Factory som är ett säkert kort all time. Nu är vi hemma hos mig igen och imorgon bitti åker vi in till SF. Det blir 3 heldagar där inne och vi har massor att göra. Kameran följer givetvis med så jag LOVAR (!!!)  bilder till er, kanske inte under helgen, men i alla fall efter. Nu ska jag sova, här är två bilder från när vi var ute och gick igår förmiddags.
 

Look who's here

Har fått finbesök nu i dagarna, Cecilia är över och hälsar på från NY tills på tisdag, yeey! Jag är ledig fredag kväll ända tills på tisdag morgon, så vi ska åka in til SF och bo där lör-måndag. Ska visa Cecilia runt och göra massa turistiga saker. Lite shopping ska vi nog klämma in också. 
 
Hon kom hit vid 11 tiden igår efter något försenat flyg och idag fick jag mer ledigt än jag skulle så vi har varit ute och promenat i bergen och varit och shoppat lite på Hillsdale med Jessica och Marie. Nu blir det sängen, imorgon jobb mellan 13-17, sen låång helg, yeey! 

Frukostdröm

Eftersom att barnen inte är i skolan ännu är det heldagar som gäller för mig, på både gott och ont. Så känner att jag måste äta bra frukostar för att palla med, idag gjorde jag mig en stor fruktskål med allt från grapefrukt, kiwi, banan mm. Åt det med ett kokt ägg, apelsinjuice och KAFFE. Imorgon ska jag ut och rida på dagen, sedan blir det jobb på kvällen till sju. Senare framåt 21-22 tiden kommer en överaskning hit, yeeeey! Ni får se vad/vem imorgon :))

Birthday in San Fran

Gårdagen började med tårta och sång från min värdfamilj plus att jag ska ut och rida på stranden med min vm och S på onsdag. Efter det så mötte jag upp en ny au pair, Jessica, på San Carlos tågstation för att åka in till SF för shopping och träffa lite vänner. Strosade mest runt kring Union Square då shoppingen faktiskt inte kan bli så mycket bättre än där för att sedan äta lunch med massa tjejer på Cheesecake. Efter en låång lunch blev det lite mer shopping innan vi åkte tillbaka till SC. Köpte bara (jaja) ett par jeans från Ralph Lauren som satt som en smäck. Så det var min första dag som 20, yeeey. Hade nog varit mer party om jag varit i Swe, men vafan, haha. 
Jag - / - Marie och Jessica - Malin
 
Elin, Therese och Amalie var också med :)

UGG Australia & Tory Burch

Tänkte visa er förra helgens skoköp lite närmare, ett par låga UGG med knapp i klassisk färg och ett par svarta Tory Burch ballerinor i underbar kvalitet. Har planerat att köpa bägge paren i rätt många månader, och nu efter Egypten slog jag till. Vad tycker ni? UGG'sen betalade jag 150 dollar och för ballerinorna 200 :) 

Min sista dag som tonåring

Vaknade vid halv sju idag igen, vilket jag gjort om inte ännu tidigare resten av veckan som gått. På ett sätt är det väl skönt. Eftersom jag ska jobba om en stund hade jag inte så mycket tid ledigt idag, men tillräckligt för att åka till Hillsdale shopping mall och spendera oväntat mycket pengar. Gick loss på rätt mycket, haha, men bara nödvändiga saker såklart ;) Ska visa er i ett annat inlägg vad jag köpte, eller så får ni vänta tills jag har det på mig, just wait and see. 
 
Annars då, min sista dag som tonåring idag, sen är jag förlorad i vuxenvärlden för gott. Äh, just det ja, i USA är man inte helt vuxen förrän man är 21, så hehe. Ska få tårta av min värdfamilj till frukost imorgon, yeeeyy! Sen efter det bär det av in till San Francisco för lite gott häng. Hoppas alla har en bra helg med fint väder och allt man nu vill ha. Nu, back to work. 
 
Men först lite Instagram bilder till er -
Gjorde svenska köttbullar häromdagen, sjuukt gott! - Mys med Curley - Grönt te - min shopping idag, ooops...

Sju månader

Glömde totalt bort att skriva att jag har sju månade som au pair idag! Five more to go. Tiden springer verkligen iväg så sjuukt fort, känns som man knappt hinner mer allt man vill ibland. Måste ta tag i massvis med saker som tex pluggandet. Måste ju som sagt läsa 6 credits på univerisitet/vuxenskola/college vilket jag inte är alltför pepp inför. Hade tänkt att gå en weekendkurs men verkar inte finnas någon som jag kan gå på för tillfället. Något som vet något bra? 
 
 

090812

Råkade somna vid halv sju igår, är uppenbarligen inte inne i tidzoonen ännu. Jag tycker det är mycket svårare att ställa om sig nu från öst till väst än tvärtom så kämpar för att hålla mig upp på kvällarna (lyckades inte så bra igår då...). Sen jag kom tillbaka från Egypten har jag inte gjort jättemycket tror jag, haha, snurrig. Men mötte iaf upp Elin inne i San Francisco i Söndags och jag fick shoppat två par nya skor, ett par UGG och ett par ballerinor som ni ska få se senare. I måndags träffade jag en tjej som bor  rätt nära mig som flyttade hit precis när jag åkte till Egypten. Så vi tog en fika och snackade allmänt om au pairandet. I tisdags fick jag börja jobba igen då värdfamiljen kom hem på måndag kväll. Efter jobbet gick jag ner till downtown och träffade Hannah en stund, trevligt. Igår hände inte så mycket, jobbade till fyra typ, sen tänkte jag att jag skulle gå ut på en promenad, men somnade istället och när ja vaknade var det mörkt... fail. Idag ska jag jobba 8-19, hjälp! Ska iaf försöka underhålla mig själv genom att göra svenska köttbullar för första gången till min värdfamilj. Till helgen blir det mer jobb fast är ledig söndag, fyller år då, 20, vilket kommer vara så sjukt onödigt att fylla här, menmen. 
 
Jag och min värdmamma började även med en detox igår, så nu blir det gröna drinkar, inget kaffe, massa vatten och så i några dagar. Får ser hur det går :) Kolla även in storleken på jordnötssmörsburken? 2,27kg! 
Ni får ha det så bra sålänge så hörs vi nog snart igen

Insta Egypt

Okej, för att lägga Egypten bakom oss så slänger jag upp ett helt gäng med Instagram bilder från de sista två veckorna, enjoy! Cappuccino i bilen på väg till nordkusten - Ben och medelhavet vid Marassi Beach - Mer Kaffe - Glad - Röd i ansiktet efter lite för mycket sol... - ...Men ändå brun? - gråskala x2 - Underbara minimangos och mera kaffe - Baksidan på huset vi bodde i - Lagun - Utsikten från huset - På ridtur utanför Kairo... - ...med pyramider att titta på längs vägen - Underbar Moccafrappe - Glad för att jag skulle få åka tillbaka till Cali

Finally Back

Äntligen är jag tillbaka i Cali igen, inte psykiskt kanske då jag blir dödstrött runt 14-15 tiden men det lär ju försvinna snart :) Det har varit en lång tid i Egypten med många långaa perioder då jag gjorde ingenting, även om jag fick möjligheten att se massor med nya saker som jag aldrig annars skulle gjort så är det såååå skönt att vara tillbaka här. 
 
Hannah var snäll och agerade taxi från flygplatsen sent på lördagskvällen, kan ju inte direkt påstå att jag var trött då jag sov nästan hela sista biten mellan New York och San Fran. Något av det första jag reagerade på när vi åkte hem till mig från flyget var att det är så rent här, fina, hela vägar, ren, klar luft osv. I Egypten, främst Kairo, var det väääldigt dammigt (inte konstigt då staden ligger vid Sahara öknen) och extremt skräpigt. Det ligger soppor, massvis med plastpåsar, många hemlösa katter och hundar och väldigt grått överlag. Men så fort vi kom ut på resorterna och kusterna så var det stor skillnad, eller egentligen bara när man kom in i andra områden lite utanför staden när vi hälsade på släkt och vänner var det renare. Lägenheten som min värdfamilj har ligger visserligen i ett rätt fint område men mest lägenheter runt om som ni kunde se på de andra bilderna längre ner. 
 
Min favoritdel på resan var nog nordkusten, medelhavet var så fint och temeraturen var med lagom. Att rida kamel vid pyramiderna var också häftigt, samt att rida på landsbygden i Kairo som var grön vilket man inte kanske tror. Men skulle jag välja ett ställe att åka tillbaka till så skulle det bli nordkusten, lite väster om Alexandria. 
 
Men måste ändå nu i efterhand erkänna att veckorna har gått rätt fort, känns som om tiden stått stilla här under tiden. Om bara några dagar har jag varit borta i sju månader vilket betyder bara fem månader kvar, sjukaste! 
 
Om ni undrar något över Egypten är det bara att fråga, känner att jag inte delat med mig av för mycket då blogglusten inte varit enorm direkt, tyvärr.
 
Här får ni lite fler bilder från veckan på nordkusten där vi lånade några kompisar till mina vf's villa.
 
 
 

The North Coast

Förra veckan spenderades vid medelhavet vid Egyptens nordkust. Havet var verkligen fint turkost och stränderna vita, underbart. Det var inte lika varmt där heller så man slapp dö av värme så fort man var ute, även om det fortfarande var över 30°C. Har inte så jättemycket att skriva så ni får se lite bilder istället :)

RSS 2.0