Egypten Country Side från hästryggen

(Kan börja med att säga att jag har försökt ladda upp det här inlägget, eller framförallt bilderna(vilka jag struntar i att lägga upp nu...) x antal gånger nu (där x säkert är tvåsiffrigt) och blir lycklig om det lyckas komma upp nu, sådär två dygn senare)

Med väldigt trötta ögon steg jag upp ur sängen stax före klockan slog 06.00. På med jeans, tshirt, converse vilket fick bli den mest idealiska hästoutfiten för tillfället. Taxin plockade upp oss utanför lägenheten vid halv sju och vi åkte genom Kairo för att ta oss ut till en bekant till familjen. Natten till idag var det fyrverkerier i Kairo, extra mycket tutor och oväsen utanför fönstret, valet har som många säkert redan vet varit här och igår ansåg sig en utav kandidaterna som vinnare. Men på turen till gården såg vi inget speciellt, eller allt är väl egentligen speciellt för mig då allt är så nytt, men ingen utöver det vanliga Kairo för allmänheten här. Vi åkte över Nilen och jag kunde nu skymta pyramiderna sticka upp bakom hustaken. Måste erkänna att det var häftigt att se dem, även fast vi inte var så nära idag. Vi kom såsmåningom ut mer på landet, små byar med massvis med folk som slåss tillsammans med allt skräp om platsen längs de små vattendragen.

Efter kanske en 30 minuters bilresa var vi framme vid gården där vi möttes av massvis med hundar, hästar, åsnor och massa andra djur. Kvinnan som äger stället var från Nordamerika och drev sin hästverksamhet i landsbygden precis utanför storstan.  Barnen gick runt och klappade på alla djuren innan vi fick varsina hästar som vi skulle ha på våran ridtur, eller alla utom Z som fick åka i en vagn bakom en åsna vilket han tyckte var minst lika kul. Kontrasterna är stora mot vad man får se i Sverige och USA också för den delen. Familjer lever i flera generationer i husen och det skulle kännas som om man åkt tillbaka lite i tiden om det inte vore för allt plastskräp som tar upp mycket plats på vägarna. Människorna som bor där har börjat ta vara på stadens skräp och tjänar faktiskt bra pengar på det nu. Kvinnan som hade stället berättade massor under tiden vi var ute och red, som att de inte har något fungernade soppsystem och därför allt skräp samlas i högar överallt. Men om man bortser från allt skräp och damm är det väldigt fint därute och periodvis riktigt grönt med fina blomstrande trädgårdar (dock vattnas dem rejält för att hållas vid liv). Längs med vägen fick man se många barn som hjälper sina familjer med att hämta vatten eller att hämta mat med hjälp av åsna och vagn. 

När vi kom tillbaka till stallet fick barnen leka i vattenspridaren i hennes trädgård och vi åt medtagen lunch i skuggan i sällskap av några hundar. Vi kom tillbaka till lägenheten vid 11 tiden och det var dush för alla innan man kunde röra något pga att man var så dammig och luktade häst. Efter det har vi mest tagit det lungt och vilat. Planen var att vi skulle på bio förut men när vi väl var där gick den inte så vi gick till ett lekland med barnen istället. Nu är det sängen för mig, imorgon ska vi åka till poolen igen, saknat den, haha. 
Ha det så bra vart ni än befinner er i världen!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0